Crna hronika

Od Subotića sam pozajmio 1.200.000 eura

Baranin Isat Boljević juče je u podgorič- kom Višem sudu ustvrdio da je od biznismena Stanka Subotića pozajmio 1.200.000 eura koje je dao prijatelju Radojici Krstoviću za kupovinu luksuzne vile u naselju Babin do u Budvi.
Od Subotića sam pozajmio 1.200.000 eura
PobjedaIzvor

On je to kazao pred vijećem sudija koje odlučuje o prijedlogu specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević da se od bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića oduzme stan od 90 metara kvadratnih i novoizgrađena zgrada u najelitnijem dijelu Budve koju je njegova supruga Đorđina prodala Radojici Krstoviću iz Tivta.

Tužilaštvo sumnja da novac Marovića potiče iz kriminalne djelatnosti.

Boljević je ispričao da ga je Krstović pred ljeto 2015. godine pitao da li ima novca ,,da se kupi neka kuća“.

- Tada sam pitao Stanka Subotića da mi pozajmi novac, a on je rekao da će ga imati krajem ljeta. U avgustu mi je dao million i po, od kojih sam Radojici dao 1.200.000 eura. Dogovor je bio da zajednički uložimo u kupovinu kuće, da je renoviramo i na kraju zaradimo od prodaje, te da ja nakon toga vratim novac Subotiću - ispričao je Boljević.

Istakao je da mu Subotić novac nije dao na kamatu, već da se radi o prijateljskoj pozajmici.

Boljević je pojasnio da Subotića poznaje od 1996. godine, kada su imali poslovnu saradnju, odnosno kada mu je namještajem opremao poslovne prostore i stanove u Crnoj Gori ali i u Beogradu.

- Od Subotića sam uzeo novac bez bilo kakve potvrde o preuzimanju. Dao mi je gotovinu, a do primopredaje je došlo u njegovom hotelu ,,Vila Montenegro“ u Svetom Stefanu. Prilikom predaje novca sa Radojicom sam napravio priznanicu, a to je bilo krajem septembra - početkom oktobra 2015. godine - kazao je Boljević.

On je potvrdio raniji iskaz Krstovića da su stali sa renoviranjem kuće zbog pravnih problema koji su se ispriječili. 

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika