Abiznis

Rasprava o koncesijama i kapitalnom budžetu uskoro

Skupštinski odbor za ekonomiju planira nekoliko sjednica koje će se baviti izvještajima Državne revizorske institucije o koncesijama i kapitalnom budžetu - kazao je Pobjedi predsjednik ovog odbora dr Predrag Sekulić (DPS)
Rasprava o koncesijama i kapitalnom budžetu uskoro
PobjedaIzvor

Evropska komisija je u izvještaju o napretku Crne Gore, objavljenom 20. aprila tekuće godine ocijenila ,,da se Skupština nedovoljno bavi revizorskim nalazima DRI i da ne postoji rasprava i izvještavanje  o primjeni najvažnijih politika i propisa“.

INICIJATIVA

Sekulić je Pobjedi kazao da je u proceduri inicijativa Odbora za kontrolnim saslušanjem u vezi sa koncesijama i kapitalnom budžetu.  Djelokrug rada DRI, podsjeća, definisan je Ustavom i zakonom i Skupština nije i ne može biti njihov ,,supervizor“.

- Sa druge strane, prilikom razmatranja i izvještaja i prijedloga budžeta DRI Odbor za ekonomiju finansije i budžet i Skupština na plenarnoj sjednici raspravlja o svim njihovim nalazima iz te godine. Nadležni odbori organizovali su i zajedničke sjednice koje su se bavile izvještajima DRI, među kojima i o stanju u Regionalnom vodovodu - podsjeća Sekulić i dodaje da se tokom većine rasprava o prijedlozima zakona poslanici bave nalazima DRI.

BLAGOVREMENO

- Ostaje, međutim, otvoreno pitanje da li zbog ocjena EK treba izmijeniti metodologiju rada i organizovati tematske sjednice o svakom pojedinačnom izvještaju DRI- ističe on.

Pod lupom DRI bilo je 239 putnih naloga Skupštine, za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura, a nijesu razduženi. Tužilaštvo je tim povodom pokrenulo izviđaj i kako je Pobjeda objavila prije dva dana, u toku su određena vještačenja.

(Opširnije u današnjo Pobjedi)

Portal Analitika