Abiznis

ETF i Crnogorski Telekom potpisali Ugovor o saradnji

Crnogorski Telekom i Elektrotehnički fakultet potpisali su danas Ugovor o uspostavljanju saradnje i podrške u razvoju praktičnih vještina studenata Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore. 
ETF i Crnogorski Telekom potpisali Ugovor o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Studentima osnovnih i specijalističkih studija biće omogućena praksa u Crnogorskom Telekomu, sa ciljem unapređenja stečenog znanja iz stručnih predmeta i pripreme za rad na poslovima iz oblasti telekomunikacione i informatičke tehnologije.

Direktorica tehnike Crnogorskog Telekoma, Valentina Radulović, je tim povodom istakla da Crnogorski Telekom, kao vodeća kompanija u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori, prepoznaje važnost podrške studentima u sticanju praktičnih znanja i vještina.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da omogućimo novoj generaciji studenata stručnu praksu u Crnogorskom Telekomu i time nastavimo dobru saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom. Studenti će biti u prilici da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti i nauče kako da na pravi način primijene stečena znanja. Moramo otvarati put novim generacijama i pomoći im da se na najbolji način pripreme za rad, jer upravo tako stvaramo kvalitetno poslovno okruženje koje može odgovoriti na izazove sjutrašnjice.

” Ugovor o saradnji nastavak je kvalitetne saradnje Crnogorskog Telekoma i Elektrotehničkog fakulteta i podrška razvoju stručnih kadrova. “Elektrotehnički fakultet i Crnogorski Telekom imaju dugogodišnju uspješnu saradnju. Mnoga rješenja u izgradnji i razvoju telekomunikacionih mreža Crnogorskog Telekoma su rezultat ove saradnje. Tu treba istaći projektovanje i gradnju mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, modernizaciju pristupne mreže, kao i podršku u izradi tehničke dokumentacije u prethodnom periodu.

No posebno treba istaći činjenicu da su inženjeri koji čine okosnicu ljudskih resursa Crnogorskog Telekoma svoja znanja stekli upravo na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Novi planovi i programi na studijama podrazumjevaju obaveznu praktičnu nastavu, pa shodno dugogodišnjoj saradnji i iskustvima u realizaciji prakse u prethodnom periodu, danas je potpisan ugovor koji potvrđuje opredjeljenje Elektrotehničkog fakulteta da Crnogorski Telekom bude nastavna baza Fakulteta”, istakao je profesor Veljović.

Portal Analitika