Politika

Vodićemo pozitivnu i konstruktivnu kampanju

Koalicija „Podgorica za 21. vijek“ vodiće isključivo pozitivnu i konstruktivnu kampanju, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.
Vodićemo pozitivnu i konstruktivnu kampanju
MinaIzvor

Konferencija je organizovana povodom otvaranja zajedničkih kancelarija Koalicije „Podgorica za 21.vijek“ koje se nalaze u Hercegovačkoj ulici.

Vladimir Čađenović, nosilac liste „ Aleksa Bečić - Dritan Abazović - Podgorica za 21. vijek – Demokrate – URA“, saopštio je da su odlučili da kancelarije koalicije otvore u centru grada jer će „iz centra Podgorice kretati sve zajedničke akcije usmjerene ka pobjedi 27.maja“.

„Centar grada u svakoj zemlji je epicetar života, a ne mjesto mrtvila i učmalosti, zato šaljemo poruku da će sa koalicijom za 21. vijek cijela Podgorica zaživjeti“, istakao je Čađenović.

On je poručio da će koalicija „Podgorica za 21.vijek“ voditi isključivo pozitivnu, konstruktivnu kampanju, i u tom cilju je, kako je kazao, napravljen sveobuhvatan Program po principu problem - rješenje za cijelu Podgoricu.

„To je Program koji će ovoj koaliciji omogućiti da bude ključni konstituent buduće vlasti“, smatra Čađenović

Odgovarajući na pitanja novinara o postizbornoj koaliciji, on je saopštio da je stav koalicije Demokrate- URA da „saradnje nikako neće biti jedino sa Demokratskom partijom socijalista i njenim satelitima, jer su to ljudi koji su poslednje četiri godine upropastili i uništili glavni grad Crne Gore“.

Kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada, Luka Rakčević, kazao je da na predstojećim izborima 27. maja građani, između ostalog, odlučuju da li će se graditi 150 hiljada metara kvadratnih betona na prostoru kasarne „Morača“, soliter preko 100 metara u Bloku V, stambene zgrade i betonski atrijumi na prostoru Njegoševog parka.

Rakčević je kazao da je potpuno nebitno ko je nosilac liste DPS-a u Podgorici, „jer ko god da je na čelu on predstavlja dosadašnji koncept vladanja Podgoricom – koncept rasparčavanja gradske imovine, betoniranja, uništavanja, poklanjanja najvrjednijih djelova grada tajkunima, bliskim DPS-u“.

„Dok sa druge strane imate koncept promjena, većeg učešća građana u kreiranju lokalnih politika, aktivnih mjesnih zajednica, i razvoja grada na jedan ravnomjeran način, kako je to predstavljeno i u našem Programu za Pogoricu za 21.vijek“, rekao je Rakčević.

Portal Analitika