Crna hronika

Nikšićanin priveden po izlasku iz sudnice

Nikšićanin Milan Bojičić priveden je prekjuče odmah po izlasku iz Višeg suda u Podgorici, gdje se protiv njega vodi postupak zbog oružane krađe.
Nikšićanin priveden po izlasku iz sudnice
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, lisice na ruke Bojičiću stavljene su odmah po njegovom izlasku iz suda, pošto je za njim bila aktivirana potraga zbog drugog krivičnog djela.

Bojičiću je u ponedjeljak u Višem sudu u Podgorici suđeno zbog razbojništva. Osim njega, na optuženičkoj klupi u tom predmetu sjede i Cetinjanin Petar Grba (25) i Nikšićani Bojan Savićević (23) i Radovan Radović (25). Natom pretresu saslušan je jedan svjedok, nakon čega je suđenje odloženo. Bojičića je na tom pretresu zastupao advokat Srđan Lješković. On nije mogao da komentariše privođenje Bojičića zbog drugog krivičnog djela, navodeći da ga je on prekjuče zastupao po zamjeničkom punomoćju kolege Dragana Markovića, a da je stalni branilac Petra Grbe.

Radović, Grba i Savićević su bili optuženi da su početkom novembra 2015. godine iz pekare „Jaz” u Budvi ukrali oko 80 eura. Radović je ušao u pekaru, nožem zaprijetio radnicama i ukrao novac. Za to vrijeme, stražu ispred objekta čuvali su mu Grba i Savićević. Ipak, tužilac je tokom istrage odustao od ovih sumnji.

Nekoliko dana kasnije, prema tvrdnjama tužilaštva, sva četvorica okrviljenih počinili su razbojništvo u kladionici „Šansa” u Petrovcu, iz koje su, uz prijetnju pištoljem, ukrali oko 1.500 eura. Osumnjičeni mladići su se dovezli do ulaza u Petrovac, odakle su Grba, Savićević i Bojičić pješke otišli do kladionice. Okrivljeni Grba tada je sa maskom na glavi i pištoljem ušao u taj objekat i od radnice ukrao 1.500 eura. Ostali okrivljeni su mu za vrijeme razbojništva čuvali stražu.

Portal Analitika