Fudbal

I novinari rekli - Salah je najbolji!

Napadač Liverpula Mohamed Salah proglašen je za fudbalera godine u Engleskoj, od strane Asocijacije fudbalskih novinara te zemlje.
I novinari rekli - Salah je najbolji!
Sport klubIzvor

On je najveću konkurenciju imao u vezisti Mančester Sitija Kevinu de Brujneu, ali su glasovi presudili u njegovu korist.

Sjajni Egipćanin (25) je na taj način došao do "duple krune", pošto je nedavno isto priznanje dobio i od strane svojih kolega i to je 15. put u eri Premijer lige da isti igrač osvoji obje nagrade.

Brzonogi napadač Liverpula je tek treći fudbaler tog kluba da osvaja ovo priznanje od nastanka PL - prethodna dva pripala su Stivenu Džerardu (2009/2010) i Luisu Suarezu (2013/2014) - a prvi kad je riječ o igračima iz Afrike.

Salah igra sezonu iz snova za Liverpul, trenutno je najbolji strijelac PL sa 31 golom (uz 10 asistencija), a sa 10 pogodaka u Ligi šampiona jedan je od najzaslužnijih što se Crveni nalaze na pragu finala tog takmičenja.

Fudbalski novinari biraju igrača godine u Engleskoj od 1947/1948, a prošlogodišnji dobitnik je igrač Čelsija N'Golo Kante.

Portal Analitika