Politika

Partije nijesu zainteresovane za probleme građana

Grupa građana Saša Mijović – Pobjednik od riječi danas je Izbornoj komisiji Glavnog grada predala kandidaturu sa potpisima podrške građana i odborničku listu.
Partije nijesu zainteresovane za probleme građana
Izvor

"Razlog formiranja i učestvovanja na izborima je taj što smatramo, a što je i ogroman broj građana primijetio i osjeća na sopstvenoj koži, više nego očigledna potpuna nezainteresovanost partija na vlasti i opozicionih da se okrenu konkretnom rješavanju egzistecijalnih pitanja građana", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nezavisna grupa građana, poštenih, časnih, u svom dosadašnjem radu dokazanih pojedinaca, ne pristaju da budu samo nijemi posmatrači propadanja i uništavanja građana i grada, već želimo da se usprotivimo, kažemo NE daljem uništavanju i propadanju.

"Želimo da budemo glas naroda, na usluzi građanima i njihov servis. Nećemo se baviti visokom politikom i globalnim pitanjima, već rješavanjem pitanja i osnovnih potreba građana Podgorice, rješavanjem njihovih egzistencijalnih pitanja", poručio je noslilac liste Saša Mijović.

Prema njegovim riječima, oni žele da započnu promjene sa lokalnog nivoa, naprave konkretno poboljšanje i promjenu koju će narod osjetiti. "A ne kao do sada, od izbora do izbora, da dobijaju nova neispunjena obećanja, a životni standard da im je sve gogi".

Kako je ocijenio Mijović, ova vlast koja vlada državom i Glavnim gradom već skoro 30 godina je napravila degradaciju države zarad ličnih interesa pojedinaca koji su se preko noći obogatili na račun građana.

"Glavni grad dovela je do neprepoznavanja i uništila sve simbole i obelježja stare Podgorice čime su nepovratno uništili dio istorije i duh grada", kazao je Mijović.

On ističu da su razočarani i nezadovoljni učincima opozicije u borbi za bolju i pravedniju državu i funkcionisanje Glavnog grada.

"Opoziciona scena je razjedinjena, rascjepkana i neefikasna. U takvim okolnostima ne vidimo da kompletna politička ponuda u Crnoj Gori može napraviti poboljšanje i promjenu koju će narod osjetiti, a mi to želimo, možemo i hoćemo. To je razlog našeg angažovanja", poručio je Mijović.

On je istakao da će građani, nezadovoljni političkim partijama i njihovim višedecenijskim radom, konačno imati nestranačku opciju za koju mogu glasati.

Portal Analitika