Svijet

Policija u Francuskoj: Mogući neredi

Pariska policija upozorila je na moguće nerede sjutra tokom proslave 1. maja, dok članovi ekstremističkih grupa pozivaju putem društvenih mreža sljedbenike da "prirede Makronu i njegovima pakleni dan".
Policija u Francuskoj: Mogući neredi
MinaIzvor

Policija u saopštenju navodi da članovi ekstremističkih pokreta planiraju nasilne akcije protiv snaga reda i simbola kapitalizma.

Načelnik pariske policije Mišel Delpije primio je danas organizatore tradicionalnih protesta povodom praznika rada, 1. maja, sa kojima je razgovarao o opasnosti od nereda koje bi mogle da izazovu "ekstremističke grupe" koje žele da sjutrašnji dan pretvore u "veliki revolucionarni susret", navodi se u saopštenju, prenose francuski mediji.

Uprava policije kao primjer takvih grupa navodi pokret "Mili" - Nezavisni pokret za borbe, koji je uputio poziv korisnicima Fejsbuka da "predsjedniku Emanuelu Makronu i njegovom svijetu prirede pakleni dan".

Učesnici najavljenih nasilnih protesta bi mogli da koriste zapaljive naprave, upozorila je uprava policije, navodi "Figaro".

U saopštenju se navodi da će, s obzirom na ovakve najave, u Parizu sjutra biti raspoređene jake policijske snage.

Portal Analitika