Društvo

Neće biti otpuštanja radnika

Uzrok požara u kompaniji Mesopromet Franca u Bijelom Polju za sada nije poznat. Stiglo je specijalizovano vozilo Vojske Crne Gore kako bi se savladao plamen koji je u ovom trenutku pod kontrolom, ali i dalje nije u potpunosti ugašen. 

Neće biti otpuštanja radnika
Portal AnalitikaIzvor

Osim bjelopoljskih vatrogasaca, na terenu su i ekipe iz drugih opština sa sjevera zemlje. Direktor kompanije Hilmija Franca kazao je neće otpustiti niti jednog radnika.

Požar nije u potpunosti ugašen, ali se drži pod kontrolom. I dalje je kritično u pogonu koji se nalazi do hladnjače, a u kojem se nalazi amonijak. Međutim, kako je saopšteno, sada je sve pod kontrolom.

U dvorištu fabrike je veliki broj građana i radnika i svi se trude da pomognu.

Vlasnik Mesoprometa Hilmija Franca je zadovoljan što nije bilo povrijeđenih.

"I dalje radimo na lokalizovanju požara. Požar je pod kontrolom, ali mislim da imamo još jedno žarište koje ne smijemo da prepustimo slučaju i požar ćemo sigurno gasiti do sjutra u ovo vrijeme. Održali smo nekoliko sastanaka sa našim saradnicima, sa ljudima iz prvog ešalona, jer su drugi gasili požar, i mislim da smo se konsolidovali i mogu da kažem da ćemo ovu situaciju ubrzo prevazići. Nijedan radnik neće osjetiti ovu našu tragediju i potrudićemo se da se homogenizujemo i krenemo dalje", kazao je Franca.

Požar je lokalizovan, a u gašenju učestvuje 11 vatrogasnih vozila i 30-ak vatrogasaca. Vatrogasnim ekipama iz Bijelog Polja pridružili su se vatrogasci iz Berana i Mojkovca, a u pomoć su pristigle i kolege iz komunalnog preduzeća.

Portal Analitika