Zanimljivosti

Prodaje se papin Lamborđini

Jedinstveni Huracan, koji je papa Franja dobio na poklon od Lamborghinija krajem 2017, biće ponuđen na prodaju 12. maja na dobrotvornoj aukciji u Monaku.
Prodaje se papin Lamborđini
Portal AnalitikaIzvor

Prošlogodišnja vijest da je italijanski proizvođač supersportskih automobila poklonio skupocjeni Lamborghini papi Franji, koji je širom svijeta poznat po tome da koristi izuzetno skromne i jeftine automobile, predstavljala je u prvi mah iznenađenje.

 

Stvari su postale jasnije kad je objavljeno da papa uopšte neće koristiti svoj Huracan, već je plan otpočetka bio da ga proda, a novac da pokloni u dobrotvorne svrhe.

 

Papin Lambo je Huracan sa zadnjim pogonom, a nastao je u odjeljenju za personalizaciju italijanskog proizvođača i ne treba posebno naglašavati da je u pitanju jedinstveno vozilo.

 

Automobil je ofarban u bijelo, sa zlatno-žutim detaljima u čast državnih simbola Vatikana, a papa je prilikom primopredaje blagoslovio ovaj specijalni Lamborghini i potpisao se na vozilo.

 

Unutrašnjost je izvedena u kombinaciji crnih i bijelih detalja, sa obiljem kože.

 

Što se tiče motora, on je ostao nepromijenjen u odnosu na regularni Huracan sa zadnjim pogonom – agregat proizvodi 580 ks i 540 Nm.

 

Procjenjuje se da će 12. maja u Monaku automobil dostići cijenu između 250.000 i 350.000 eura.  

 

Portal Analitika