Politika

Vuković, Stijepović i Nikolić u igri za nosioca liste za Podgoricu

Demokratska partija socijalista još uvijek nije odredila nosioca liste za Podgoricu, a u opticaju su makar tri imena, saznaje Portal Analitika iz DPS-a. Predsjedništvo  DPS-a je do ranih jutranjih sati nije uspio da utvrdi nosioca liste, a svođenje liste se nastavlja danas kada će se objelodaniti kompletna lista i predizborni slogan.
Vuković, Stijepović i Nikolić u igri za nosioca liste za Podgoricu
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Portal „Standard" objavio je pozivajući se na izvore iz te partije da je prof. dr Ivan Vuković nosilac liste DPS-a za Podgoricu.

Sagovornik Portala Analitika iz vrha DPS-a potvrdio je da je Vuković jedan od kandidata za nosioca liste i da je uz Slavoljuba Stijepovića najozbiljniji kanidat za prvog čovjeka liste.

Drugi izvor nam je kazao da je uz ovu dvojicu kandidati za nosioce liste poslanik Miloš Nikolić.

Izvori iz DPS-a su kategorički istakli da nema razlika među čelnim ljudima DPS-a i da će nosioca liste svi prihvatiti.

"Ukoliko Vuković bude nosilac liste, sigurno neće biti gradonačelnik", tvrdi izvor.

Podsjetimo, Demokratska partija socijalista na predstojećim izborima u Podgorici nastupiće u savezu sa manjim procrnogrskim partijama, DUA- om, Bošnjačkom strankom i  možda Hrvatskom građanskom inicijativom.

Kao manje crnogorske stranke koje će nastupiti u koaliciji sa DPS-om sagovornik Portala Analitika iz vrha DPS-a pominje Liberalnu partiju, Crnogorsku ali i Pozitivnu Crnu Goru.

Formalno, Liberalna partija, Pozitivna i Crnogorska trebalo bi da nastupe na listi DPS-a, bez moranja potpisivanja koalicije.

Objavljujemo nezvaničnu listu po abecednom redu, ali s napomenom da ona nije konačna i da se neki od potpisanih sigurno neće naći na listi.

1ok2

 

Portal Analitika