Politika

Stijepović: DPS je bogata kadrom za „fotelju“ gradonačelnika

Pobjeda Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima značajna je ne samo sa aspekta dominacije na političkoj sceni već za čitavu Crnu Goru, za kontinuitet politike integracija i pune primjene evropskih vrijednosti i standarda – kazao je u intervjuu Pobjedi Slavoljub Stijepović, gradonačelnik Podgorice i član Predsjedništva DPS-a. 
Stijepović: DPS je bogata kadrom za „fotelju“ gradonačelnika
PobjedaIzvor

Upitan da li očekuje da mu bude povjeren drugi mandat gradonačelnika Podgorice, on je rekao da je DPS bogata kadrom, tako da je to lista koja pobjeđuje.

POBJEDA: Koliko će pobjeda Đukanovića značiti za DPS kada su u pitanju predstojeći izbori u Podgorici i šta očekujete na tim izborima?

STIJEPOVIĆ: Nije riječ o očekivanjima, već o jasnim pokazateljima sa predsjedničkih izbora da u Podgorici imamo prednost od 2.000 glasova u odnosu na čitavu opoziciju. Podsjetiću da su mnogi tvrdili da opozicija ima prednost u Podgorici, ali ih je realnost demantovala i to, kada govorimo o Podgorici, na primjeru izbora u Tuzima u novembru, gdje je opozicija doživjela poraz, a posebno kada su u pitanju predsjednički izbori, sa apsolutnom pobjedom našeg kandidata. Dakle, nema nikakve dileme da će DPS slaviti 27. maja još jednu pobjedu.

POBJEDA: Što biste poručili političkim protivnicima uoči izbora u glavnom gradu i na čemu će biti fokus kampanje DPS-a?

STIJEPOVIĆ: Neću se baviti porukama političkim protivnicima jer oni govore sami o sebi dovoljno. Mi ćemo se baviti porukama građanima, onim što je urađeno, a podsjetiću da smo u mandatu ove uprave realizovali skoro pa duplo više investicija nego što je bilo obezbijeđeno sredstava kapitalnim budžetom. Preciznije, imali smo na raspolaganju oko 64 miliona, a realizovali više od sto miliona eura investicija, kroz donacije i saradnju sa partnerima i prijateljima Podgorice, među kojima je najveći i najvažniji partner Vlada Crne Gore. Približili smo upravu građanima i suštinski pokazali da su nam građani Podgorice na prvom mjestu. Osnovali smo dva biroa za komunikaciju sagrađanima, sada već čuveni Sistem 48 i Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednice Glavnog grada. Trudili smo se da, uporedo sa razvojem grada, unaprijedimo infrastrukturu u prigradskim naseljima. Urbani način života sve više karakteriše i ruralna područja Podgorice, što je prioritetni cilj gradske uprave. Kao što sam rekao na početku mandata, građanin je na prvom mjestu i to će biti fokus naše kampanje - ono što je urađeno i što će biti realizovano u budućem periodu.

DPS je bogata kadrom za „fotelju“ gradonačelnika

POBJEDA: Očekujete li da bi Vama mogao biti povjeren drugi mandat gradonačelnika Podgorice?

STIJEPOVIĆ: Više puta sam govorio da je za svakog Podgoričanina velika čast da bude na čelu našeg glavnog grada. Nama koji imamo tu privilegiju zahvaljujući tome što su nam građani dali mandate da u njihovo ime upravljamo, jasnije je sa kakvim izazovima se suočavamo i koliko je to zahtjevan posao. U svakom slučaju, poznat je moj stav da je Demokratska partija socijalista bogata kadrom, tako da je to lista koja pobjeđuje.

 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika