Fudbal

Poreska uprava izborila majstoricu, kraj za Sportske novinare

Samo jedan četvrtfinalni duel plej-ofa Lige Glavnog grada Podgorice biće riješen u majstorici, i to između Poreske uprave i Guliver travela, dok su Tržnice i pijace, Namos i Montekargo plasman u polufinale obezbijedili poslije pobjeda u obje utakmice.
Poreska uprava izborila majstoricu, kraj za Sportske novinare
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je Guliver travel iznenadio i u prvom meču slavio zahvaljujući boljem izvođenju penala, Poreska uprava je u revanšu bila mnogo bolji rival, pa je ubjedljivom pobjedom 9:5 izborila majstoricu.

Aktuelni šampion, Tržnice i pijace su eliminisale Sportske novinare CG, koji imaju za čim da žale. Pošto su prvi meč izgubili 1:2, novinari su u revanšu na poluvremenu vodili sa 1:0, a nakon preokreta šampiona polovinom drugog dijela uspjeli su da izjednače dva minuta prije kraja.

Kada se očekivalo da će penali odlučiti pobjednika u jednoj gužvi pred golom novinara najbolje se snašao Dragan Radusinović i iz neposredne blizine matirao je golmana Dejana Mirotića.

Pokušali su novinari da napadnu sa igračem-golmanom, ali su izgubili loptu, pa je Kažić u posljednjim sekundama meča postavio konačnih 4:2.

Najubjedljiviju pobjedu u revanšu četvrtfinala ostvario je Namos, koji je na poluvremenu meča sa Čistoćom vodio sa 3:0, pa je u nastavku samo rutinski odrađivao posao.

Nakon pobjede od 3:2 u prvom meču, Montekargo je eliminisao Komunalnu inspekciju - zahvaljujući boljem izvođenju penala, pošto je meč, nakon 40 minuta velike borbe završen neriješenim rezultatom 6:6.

Rezultati i strijelci:

Sportski novinari CG - Tržnice i pijace 2:4 (Bojan Šuković i Todor Brajković po jedan - Miloš Brnović dva, Dragan Radusinović i Darko Kažić po jedan) - 0:2,

Čistoća - Namos 1:6 (Miloš Kavarić - Lazar Veljić četiri, Nemanja Kaljević dva) - 0:2,

Guliver travel - Poreska uprava 5:9 (Dragiša Rajović i Petar Škara po dva, Kristijan Škara jedan - Nikola Pejović četiri, Davor Matanović tri, Ivan Komatina i Dalibor Pajović po jedan) - 1:1;

Montekargo - Komunalna inspekcija 6:6, penali 7:6 (Mirko Klikovac tri, Nikola Popović dvam Ivan Otašević jedan - Marko Radulović četiri, Milić Popović dva) - 2:0.

Portal Analitika