Fudbal

Zvezda je krunisana u Kruševcu

Crveno-bijeli su rekli zbogom proklestvu Milorada Kosanovića, savladali Napredak i 28.put u istoriji kluba stigli do zvanja najboljeg tima u Srbiji. Gol odluke postigao je Nenad Krstičić u 79.minutu, nakon što je odlično ispratio akciju Bena i Gobeljića. Potvrda je stigla od Aleksandra Pešića iz jedanesterca u zaostavnom vremenu, pošto je prije toga oboren Ben, za konačnih Napredak - Crvena zvezda 0:2.
Zvezda je krunisana u Kruševcu
Mozzartsport.rsIzvor

Crveno-bijeli su poslije inicijative u drugom poluvremenu naplatili cijelu sezonu. Odbrana Napretka je spustila gard, a to su kaznili Ben, Gobeljić i Nenad Krstičić...

Malo ko će posle ovog detalja pamtiti da su se mučili izabranici Vladan Milojevića, jer je ekspedicija Beograđana ponijela iz Kruševca plijen koji je targetirala - titulu šampiona.

Domaćin je znao kako da se odbrani od povremenih nasrtaja Adžića, Pešića i Bena... Dočekali su u 19.minutu kontru Kruševljani, sve je to lijepo izgledalo, ali je Vukanović uhvaćen u klopku.

 

Davno crveno-bijeli nijesu tako bili bezopasni. Sve što je vrijedjelo u igri Crvene zvezde, kada je riječ o ofanzivi, desilo se poslije prekida. Tako je Luka Adžić pokušao uz pomoć vjetra da iz kornera savlada Nikolu Petrovića. Malo je nedostajalo.

Mogao je Ben da bude vjesnik šampionskog slavlja, ali je poslije centaršuta Adžića šutirao pored gola. Napredak nije odustajao, ali crveno-bijeli su digli intenzitet.

Bilo je kontinuiranih napada kao u 63.minutu kada su redom pokušavali Ben, Radonjić, Krstičić, Babić... Osjetila se i krv na terenu, posebno nakon vanserijskog pokušaja Vukanovića iz okreta koji je odbranio Milan Borjan.

Možda je bilo onih koji su digli ruke od Zvezde kada je riječ o ovoj utakmici. Ali na upornost su gosti iskreirali akciju i došli do prve pobjede nad Napretkom ove sezone.

 

Portal Analitika