Fudbal

Het-trik Ćolovog sina poslao Skudeto Juventusu

Fudbaleri Napolija umanjili su svoje šanse za šampionsku titulu, pošto je od njih bolja bila Fiorentina u 35. kolu Serije A rezultatom 3:0.
Het-trik Ćolovog sina poslao Skudeto Juventusu
Portal AnalitikaIzvor

Sva tri gola za Violu postigao je Argentinac Đovani Simeone. Sin trenera Atletika, Dijega Simeonea, pogađao je mrežu Pepea Reine u 34, 62. i 90+3. minutu.

Napolitanci, koji su trijumfom nad liderom Juventusom u prošlom kolu unijeli neizvjesnost u trku za titulu, ponovo zaostaju četiri boda za Starom damom i u naredna tri kola će im biti izuzetno teško da nadoknade taj minus.

Loše je počelo za ekipu Maurisija Sarija u Firenci. Već u osmom minutu Kulibali je isključen zbog prekršaja nad Đovanijem Simeoneom, najboljim igračem na ovom meču. Nesmotreno je reagovao Senegalac i u stilu kik-boksera oborio Simeonea na ivici šesnaesterca.

 

Sudija Macoleni se dvoumio da li da pokaže na penal, ali je poslije pregledavanja VAR dosudio samo slobodan udarac za domaće.

Bez obzira na to, Napoli nije mogao da parira sa desetoricom, naročito pošto je Fiorentina igrala kao da joj život zavisi od meča. Dobru igru, domaći su krunisali golom Simeonea, koji je iskoristio dugu loptu Biragija, savladao Reinu i najavio het-trik.

Ubrzo je moglo da bude i 2:0, ali je Benasi šutirao neprecizno iz izgledne situacije.

U nastavku je Sari odlučio da krene na sve ili ništa, u igru je ubacio Milika i Zielinskog, ali bez rezultata. Domaći su koristili brojčanu nadmoć i sa još dva gola do kraja "zagorčali" život Napolitancima.

Kod prvog, Simeone je iskoristio gužvu u petercu i zakucao loptu u mrežu, da bi kod drugog sjajno izbjegao ofsajd zamku i lijevom nogom rutinski poslao loptu iza leđa Reine.

Fiorentina je sada deveta sa 54 boda, a Napoli drugi sa 84. U narednom kolu, Napoli dočekuje Torino, dok Fiorentina igra sa Đenovom.

Foto: Gardijan

Portal Analitika