Crna hronika

Svađu sa prijateljem okončao nožem

Nikšićanin Bojan Jokić (23) uhapšen je juče ujutro u Budvi zbog sumnje da je u subotu veče pokušao ubistvo prijatelja Radivoja Kandića (29). Akciju hapšenja izveli su budvanski policajci.
Svađu sa prijateljem okončao nožem
Nova PobjedaIzvor

Tom prilikom Kandić je zadobio povrede opasne po život. Inače, i on je iz Nikšića, ali je privremeno nastanjen u Budvi.

- Dežurna služba Centra bezbjednosti Budva je u 23.30 časova obaviještena od službenika Hitne pomoći u Budvi da je u njihove prostorije pristupilo nepoznato muško lice, mlađe starosne dobi, sa povredom u predjelu vrata nastale od oštrog predmeta, najvjerovatnije noža- navodi se u saopštenju policije.

Budvanski policajci su odmah upućeni u Hitnu pomoć gdje su zatekli povrijeđenog mladića, koji nije želio da kaže svoje ime ni da ispriča kako je zadobio povrede.

Uprkos odbijanju saradnje, budvanski inspektori su razotkrili identitet povrijeđenog kao i način na koji je povrijeđen.

- R. K. je kao hitan slučaj, jer je zadobio teške povrede opasne po život, prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru, odakle je kasnije transportovan u Klinički centar u Podgorici- kazali su iz policije.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, policijski inspektori su došli do sumnje da je ovo krivično djelo počinio Bojan Jokić.

Sumnja se da je Jokić na raskrsnici Ulice žrtava fašizma i Ulice XVIII u Budvi, nakon verbalnog, a potom i fizičkog konflikta sa Kandićem, izvadio nož i povrijedio ga. Jokić je nakon toga pobjegao.

Utvrđeno je da je ovom događaju prethodila tuča Jokića i Kandića u jednom budvanskom ugostiteljskom objektu, kao i da se poznaju od ranije.

Tokom uviđaja policijski službenici su pronašli nož sa tragovima krvi za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

- O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se Jokić uhapsi i da mu se privede, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju- zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika