Fudbal

Realu dovoljno poluvrijeme za pobjedu

Fudbaleri madridskog Reala savladali su Leganes rezultatom 2:1 u okviru 35. kola La lige.
Realu dovoljno poluvrijeme za pobjedu
SportklubIzvor

Kraljevskom klubu‘ je za trijumf bilo dovoljno jedno poluvrijeme, kada je i postigao oba gola. U vođstvo ga je doveo Garet Bejl u osmom minutu, da bi Borha Majoral udvostručio prednost na isteku prvog dijela igre.

Nadu gostima dao je srpski fudbaler Darko Brašanac svojim pogotkom u 66. minutu, ali se ispostavilo da je tako postavio konačan rezultat.

Šampion Evrope je, inače, u tom duelu igrao bez svog najboljeg igrača Kristijana Ronalda i kapitena Serhija Ramosa, dok su na klupi ostali i Kejlor Navas, Luka Modrić, Marselo i Lukas Vaskes. Karim Benzema je odigrao sat vremena igre, a Toni Kros je tek u posljednjih pola sata bio u igri.

Leganes je u samom finišu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Gabrijel zaradio direktan crveni karton.

Real je do vođstva došao srećnim golom Bejla poslije udarca Benzeme i odbijene lopte Zaldue, pošto je spretno reagovao i savladao Pičua Kueljara. Na 2:0 je povisio Maljoral, pošto je poslije centaršuta Matea Kovačića loptu zakačio Bustinsa, tako da strelijac gola nije bio u ofsajdu.

Leganes je u prvom poluvremenu imao nekoliko solidnih situacija, ali je do gola stigao poslije odlične akcije u kojoj su kombinovali Marokanci El Žar i Amrabat, tako da je Brašanac samo postavio nogu i poslao loptu u gol. Bivši igrač Partizana je u nastavku utakmice imao ofanzivniju ulogu i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Real poslije 21. trijumfa sezone ima 71 bod i na trećem je mjestu tabele, dok je Leganes pao na 15. poziciju sa 40 bodova.

Portal Analitika