Rukomet

Lovćen je prvak Crne Gore

Rukometaši „Lovćena“ novi su šampioni Crne Gore. Cetinjani su pobjedom u nad „Partizanom“ u Tivtu - 34:26 (20:15) osigurali osmu titulu prvaka.
Lovćen je prvak Crne Gore
cetinjskilist.comIzvor

Pred posljednje kolo, Cetinjani imaju nedostižnih pet bodova viška u odnosu na večerašnjeg rivala pa je jasno da će se nakon dvije godine, tokom kojih su titulu osvajali „Budvanska rivijera“ i upravo „Partizan“, šampionski pehar vratiti u prijestonicu.

U večerašnjem duelu u tivatskoj „Župi“, cetinjski tim dominirao je od starta čime je pokazao da je ove godine bez premca u domaćem šampionatu.

Izabranici Zorana Abramovića, uz želju da već danas obezbijede tron, u meč su ušli veoma agresivno. Zahvaljujući brzoj tranziciji, Cetinjani su do poluvremena stvorili osjetnu prednost (20:15).

„Lovćen“ je i u drugom poluvremenu održao visok nivo igre, što domaći nijesu uspjevali da isprate. Raznovrsnim napadima i čvrstom odbranom, Cetinjani su povećavali svoju prednost pa su u 50. minutu imali ogromnih sedam golova prednosti (29:22). Tu prednost, cetinjski tim je do kraja uspio i da poveća i da učini pobjedu još ubjedljivijom.

Najefikasniji u timu novog šampiona Crne Gore bio je Draško Kaluđerović sa čak 11 golova, dok se kod domaćina istakao Veselin Drakulović sa osam pogodaka.

U posljednjem kolu, koje će biti bez rezultatskog značaja, „Lovćen“ će ugostiti ekipu „Jedinstva“.

Partizan - Lovćen 26:34 (15:20)

Dvorana Župa u Tivtu, gledalaca: 200. Sudije: B. Kaluđerović i I. Vujačić.

PARTIZAN: Sinđić, Pleskonjić, Samardžić 1, Peruničić 6, Perišić 1, Čule, Blečić, N. Drakulović 6, Čolo, Leković 2, Radulović, Dosković, Međedović 1, V. Drakulović 8, Lasica 1.

LOVĆEN: Mihaljević, Beloica, Stanojević 5, Krivokapić 5, Pajović, Jauković 4, Lakićević, Kaluđerović 11, Matović, Dapčević, Perović 1, Latković 6, Ašanin, Tomanović, Bulajić 2, Damjanović.

Foto: cetinjskilist.com

Portal Analitika