Košarka

CSKA na završnom turniru Evrolige

Sa sigurnih 3:1 u seriji protiv Himkija i aktuelni vicešampion Evrolige je poslije Žalgirisa i Fenerbahčea obezbijedio nastup na završnom turniru.
CSKA na završnom turniru Evrolige
Doubledouble.rsIzvor

Od samog starta meča odbrana CSKA nije imala rešenje za raspucanog Šveda na kome se bazirao kompletan napad Himkija. Međutim, iako je za njih poraz u ovom meču značio i konačnu eliminaciju, igrači Himkija su prelako primali poene dok na drugoj strani, a kasnije bez Šveda na parketu nisu bili previše efikasni. Drugi najbolji igrač ekipe iz Podmoskovlja u ovoj sezoni, Entoni Gil, bio je prilično tih u prvom poluvremenu upisavši samo četiri poena. Nakon trojke Rodrigeza na veliki odmor se otišlo sa prednošću Armejaca od 13 poena (44:57).

 

Usljed novih 10 poena Šveda i slabije organizacije napada Itudisovog tima, Himki je nakon trideset minuta igre smanjio deficit na samo 6 poena (65:71).

 

Znatno bolja odbrana i nekoliko pogodak iza linije za tri poena na samom startu finalnog perioda vratili su CSKA na vrlo ugodnih +14. Ali nije se Himki predavao, sveprisutnom Švedu pridodali su se Marković i Robinson i svoj tim doveli na samo dva poena zaostatka (83:81). Nakon poena Otela Hantera poslije ofanzivnog skoka, Sergej Monja i sjajni Šved su pogocima za tri poena doveli Himki u vođstvo na samo minut do kraja. Po jedan nerealizovan napad i dva pogođena slobodna bacanja Rodrigeza ostavili su Himkiju gotovo cio napad do kraja meča pri neriješenom rezultatu. Odlučio se Itudis da pravi faul i sačuva napad za pobjedu za svoj tim. Polovično je bio precizan Gil, nakon čega je Kori Higins iz teške situacije pogodio za prednost CSKA. U posljednjih 5,7 sekundi Himki nije uspio da uputi kvalitetan šut, pa su Armejci pobjedom ovjerili karte za Beograd.

 

Daleko najefikasniji u redovima Himkija bio je Aleksej Šved sa 36 poena, a pratili su ga Anderson sa 10 i Marković sa 9.

 

U gostujućem timu istakao se Kori Higins sa 20 pogodaka, Vorontsevič je dodao 15, a Rodrigez 14.

Portal Analitika