Politika

SDP i Demos sa albanskim partijama?

Za lokalne izbore u Podgorici u toku je formiranje građanske koalicione liste koju će činiti Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i Demokratski savez Albanaca, piše Dan. 
SDP i Demos sa albanskim partijama?
Portal AnalitikaIzvor

Pregovori o formiranju saveza su u toku, a nosilac zajedničke građanske liste trebalo bi da bude predstavnik SDP-a.

Odbornik Demosa u Skupštini Glavnog grada, Maja Vučelić, kratko je kazala da dok se ne završe pregovori ne može ništa komentarisati, pa samim tim ni potvrditi, ni demantovati informaciju o formiranju građanske koalicije.

Predstavnici SDP-a su kazali da ta partija okuplja široke građanske snage koje će se zvati savez za promjene. 

“Vjerovatno ćemo tokom vikenda odrediti i ime saveza i nosioca liste. Nijesmo još pričali o tome iz koje partije će biti nosilac liste”, rekao je portparol SDP-a, Mirko Stanić.

Predstavnike Demokratskog saveza, Nikola Camaj, nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da će biti dio saveza koji okuplja SDP.

“To vam sada neću reći. Ni potvrditi, ni demantovati. Nijesmo odlučili ni sa kim, ni kako ćemo na lokalne izbore, ali naš cilj je da albanske partije proizvedu jedan mandat, jer to mogu. Ali, na osnovu izjave koju je Albanska alternativa dala, oni mogu sami da osvoje mandat, pa neka im je sa srećom. Mi ćemo naći političku nafaku za Albance na način da ih i dalje dostojanstveno predstavimo”, naveo je Camaj.

Portal Analitika