Crna hronika

Uljarević da plati Raoniću 700 eura

Osnovni sud u Podgorici djelimično je prihvatio tužbu predsjednika Građanske alijanse Borisa Raonića i presudom naložio da mu izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević isplati 700 eura zbog povrede časti i ugleda.
Uljarević da plati Raoniću 700 eura
PobjedaIzvor

Kako su prenijeli portal, Uljarević je presudom obavezana i da plati i 363 eura za troškove postupka. Sud je odbio tužbeni zahtjev kojim je traženo da Uljarević isplati Raoniću, po osnovu naknade nematerijalne štete, usljed pretprljenih i budućih duševnih bolova, zbog povrede časti i ugleda 4,3 hiljade eura.

 - Odbija se tuženi zahjtev kojim je traženo da se obaveže tužena da javno objavi presudu, kao neosnovan - navodi se u presudi, koju je Raonić proslijedio medijima. Raonić je tužio Uljarevićku zbog dva teksta objavljenim u Danu iz 2012, pod naslovima „Raonić Vladin trojanski konj“ i „Raonić nije MANS-u ni do koljena“.

 - Tužilac je naveo da je tužena u tim tekstovima iznijela niz neistinitih i uvredljivih navoda koji su imali za cilj da povrijede njegovu čast i ugled - navodi se u obrazloženju presude.

Portal Analitika