Društvo

Bečić: Moj rad nije plagijat

Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, saopštio je da njegov magistarski rad nije plagijat, kako tvrde predstavnici nevladine organizacije (NVO) Centar za akademski integritet.
Bečić: Moj rad nije plagijat
Mina/Portal AnalitikaIzvor

“Moj magistarski rad nije plagijat, o čemu svjedoči podatak da prošao više komisija na Ekonomskom fakultetu i Univerzitetu Crne Gore", rekao je Bečić u emisiji Načisto televizije Vijesti i optužio dio Demokratskog fronta (DF) da stoji iza napada na njega.

On je ponovio da je Centar za akademski integritet filijala DF-a i da je podnijeta krivična prijava protiv te NVO.

Bečić je u emisiji pokazao papire na kojima se vidi da je elektronska verzija rada, za koji ga Centar za akademski integritet optužuje da je plagirao, kreirana tri dana prije osnivanja te NVO i da on smatra da su djelovi njegovog rada podmetnuti u tu verziju koja se u cjelosti ni ne može pronaći.

On je poručio da će uvijek prihvatiti odgovornost za istinu, ali nikada za laž i podmetanje.

Bečić smatra da su sinhronizovane akcije DF-a i Demokratske partije socijalista (DPS) u vezi optužbi za plagiranja, preko lažnih fejsbuk stranica i medija pod kontrolom tih partija.

“Ja govorim o decenijskim liderima opozicije koji su pretrpjeli sve poraze, i dalje su tu, a sa druge strane decenijskih lidera kriminalne politike", naveo je Bečić i dodao da DF i DPS ne mogu jedni bez drugih i da bi jedni bez drugih nestali.

On je, govoreći o lokalnim koalicijama sa DF-om, saopštio da je to jedino moguće jer sa DPS-om ne žele ni pod razno.

“Građani Crne Gore moraju da shvate, ako želite mirne promjene, dobro vama i vašoj djeci, znajte da je spas da DPS i lideri DF-a budu zajedno ispod 50 odsto”, rekao je Bečić.

On smatra da odgovornost treba da snose oni koji su onemogućili njegovu kandidaturu i tako pomogli Milu Đukanoviću. Bečić je kazao i da je predsjednički kandidat Mladen Bojanić imao samo korist od aktivnosti Demokrata, uključujući i objavljivanje koalicije sa Građanskim pokertom URA, jer je tada Bojanić podržan pred hiljadu aktivista.

Bečić je rekao da su Demokrate i URA uredno izmirili finansijske obaveze i da su aktivisti bili izuzetno uključeni u kampanju.

On je naveo i da, prema njegovim informacijama, DF i njegovi poslanici nijesu ni centa uplatili za kampanju Bojanića.

Bečić je, na pitanje da li mu je nuđeno da bude kandidat čitave građanske opozicije, odgovorio da mu u tom procesu niko nije nudio bezuslovnu podršku.

“Sve što se pominjalo je bilo vezano za neke liste, neke mandate i neke pozicije", rekao je Bečić.

On priču u vezi sa bilbordima u Budvi nazvao novom igrom dijela DF-a i DPS-a, koja otvara stare podjele i kazao da to nema nikakve veze sa budvanskom Opštinom.

"Očito je da imamo neke dogovorene akcije, koje su dio nekog paketa, i uvijek su u susret nekih izbora", saopštio je Bečić.

On je poručio da neće dozvoliti da se vrati staro stanje u Budvi i da neće biti ucjena i šibicarenja.

"Građani su uvijek tu, pa neka daju sud o svemu tome", poručio je Bečić.

Portal Analitika