Turizam

Tivat dobija četiri hotela sa ekološkim sertifikatom

Opština Tivat i Turistička organizacija Tivat, u partnerstvu sa projektom “Razvoj niskokarbonskog turizma”, realizuju program podsticaja za dodjelu međunarodnih ekoloških sertifikata za hotele: EU Eko znak i Travelife.
Tivat dobija četiri hotela sa ekološkim sertifikatom
Portal AnalitikaIzvor

Tokom trajanja javnog poziva “Učinimo Tivat održivom turističkom destinacijom”, četiri tivatska hotela su iskazala interesovanje za dobijanje sertifikata: Helada, Magnolija, Palma i Astoria.

Postignut je dogovor da do kraja 2018. ova četiri hotela, koja su ušla u program podsticajih mjera, usklade svoj rad sa principima „zelenog“ poslovanja, te da oznaku kvaliteta dobiju besplatno, zahvaljujući udruženim sredstvima partnera.

Kriterijumi koje hoteli moraju ispuniti odnose se na principe i politike zaštite životne sredine, racionalno korišćenje energije i vode, promociju ponude aktivnog turizma i zdravih stilova života, saradnju sa lokalnom zajednicom, stalne obuke osoblja i zajedničke aktivnosti sa gostima i posjetiocima.

Sertifikovani hoteli troše manje, poboljšavaju ponudu i jačaju doživljaj destinacije. Posjedovanje sertifikata održivosti je komparativna prednost na međunarodnom tržištu, koja se posebno ogleda kroz saradnju sa globalnim tur operatorima i privlačenje turista iz zapadne i sjeverne Evrope, ali i sa udaljenih emitivnih tržišta.

Dodjela sertifikata održivosti za četiri tivatska hotela je značajan impuls održivom turističkom razvoju Crne Gore u cjelini, i nesumnjivo će podstaći i ostale turističke poslenike da djeluju u skladu sa prirodnim okruženjem.

Portal Analitika