Region

Vučić Tusku: Možemo da prihvatimo kompromis, ne i poniženje

Pokazao sam Donaldu Tusku Briselski sporazum, Srbija je sve uradila iz Briselskog sporazuma, mi smatramo da je važno da dođemo do kompromisa. Nijesam optimista, ali nemamo pravo da odustajemo, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom.
Vučić Tusku: Možemo da prihvatimo kompromis, ne i poniženje
N1Izvor

Vučić je istakao da pitanje Kosova "moramo da riješimo prvo sa sobom, pa sa Albancima, pa sa EU".

"Da naša djeca nemaju problem kao mi danas. Rekao sam Tusku, mi možemo da prihvatamo kompromise i on to razumije, ali ne možemo da prihvatimo ponižavanje, to nikada nikome nijesmo dozvolili. Ako budemo slijepi kod očiju i ne razumijemo što se dešava oko nas onda ćemo samo da gubimo i sebe dovodimo u tešku situaciju", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima na sastanku sa predsjednikom Evropskog savjeta bilo je riječi i o gasnoj interkonekciji sa Bugarskom. Vučić je rekao da su razgovarali i auto-putu Niš - Priština koji je važan za cio region i povezavanje Albanaca i Srba u budućnosti i da će doprinijeti biznisu.

"Razgovarali smo o projektima sa Evropskom investicionom bankom, autoputu Niš-Priština. Autoputevi moraju da spajaju, nijesam odustao od te ideje bez obzira na napade, veoma je važan taj put, pomoći ćemo i Srbima sa KiM, da povezujemo Albance i Srbe, doprinijeće još boljoj prodaji naših proizvoda na Kosovu. Želimo što prije taj autoput, naša dionica je 77 kilometara, to će dovesti mnoge investitore", poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da se sa EU radi i na renoviranju kliničkih centara i da je procedura za Klinički centar u Beogradu blizu realizacije.

"Imamo nove projekte, rekonstrukcija lokalne infrastrukture, tu nam standard najviše pada, u našoj nesposobnosti da prihvatimo novac i projekte, nadam se novim projektima u budućnosti", rekao je Vučić.

Portal Analitika