Crna hronika

Pavloviću se sudi zbog prijetnji tužiocu Čađenoviću

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni prijedlog protiv Ilije Pavlovića zbog sumnje da je prijetio specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću - saznaje Pobjeda.
Pavloviću se sudi zbog prijetnji tužiocu Čađenoviću
Portal AnalitikaIzvor

Čađenović vodi istragu protiv Ilije i njegovog brata Boška Pavlovića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u Budvi prošle godine.

Ilija Pavlović se optužnim prijedlogom tereti za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Suđenje počinje 17. maja, a proces će voditi sudija Osnovnog suda Goran Đuković.

Advokat Ranko Radonjić, koji zastupa Pavlovića, nije želio da komentariše optužni prijedlog, ali je potvrdio da njegovom branjeniku 17. maja počinje suđenje. Prema navodima optužnog prijedloga, Ilija Pavlović se tereti da je 29. decembra prošle godine, svjestan svog djela čije je izvršenje htio, znajući da je njegovo djelo zabranjeno, prijetio da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti – specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

- Sumnja se da je Pavlović poslao pismo iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija na adresu gdje radi Čađenović koje je sadržalo prijeteće riječi. Zaprijetio mu je da će po izlasku iz ZIKS-a napasti na njegov tjelesni integritet – piše u optužnom prijedlogu.

Specijalno tužilaštvo nedavno je podiglo optužnicu protiv braće Ilije i Boška Pavlovića, koji se terete za učešće u ubistvu Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića 7. decembra 2016. godine, u lokalu „Trofej“ u Budvi. Optužnica je prošle nedjelje razmatrana pred Višim sudom.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika