Kultura

Crna Gora po peti put uspješno obilježila Noć knjige

Ovogodišnja manifestacija održala se u partnerstvu s Crnogorskom nacionalnom komisijom za UNESCO i pod pokroviteljstvom Opština Tivat i Herceg Novi. Sponzor manifestacije je Pivara Trebjesa.
Crna Gora  po peti put uspješno obilježila Noć knjige
Izvor

Oko 60 programa održalo se u 15 opština: Tivat, Herceg Novi, Podgorica, Bijelo Polje, Nikšić, Cetinje, Bar, Kolašin, Pljevlja, Kotor, Budva, Rožaje, Berane, Žabljak i Danilovgrad. Oko 100 institucija, udruženja, organizacija – biblioteke, kulturni centri, škole, vrtići, radio stanice, knjižare, muzeji..slavili su knjigu.

Uspješno je realizovana inicijativa “Poezija u eteru” i akcija “Pivo uz knjigu – zašto da ne?”

Obzirom na veliko interesovanje kako učesnika tako i publike, organizatori Kultura plus sa partnerima i pokroviteljima zaključuju ono što je i bio ovogodišnji moto Noći knjige – Bez panike – Knjiga ima budućnost!

Svi učesnici iz Opština Tivat i Herceg Novi dobili su knjige na poklon, a najbolji programi su dodatno nagrađeni iz obje Opštine. Riječ je o programima Centra za kulturu Tivat i JU Gradske biblioteke i čitaonice Herceg Novi.

Za najbolji program u čitavoj Crnoj Gori proglašen je program u organizaciji JP Kulturnog Centra Bar i Narodne biblioteke i čitaonice „Ivo Vučković“ Bar koji je dnevnim programom „Svi putevi vode do knjige“ te večernim “Noć knjige” okupio gotovo sve kulturne i vaspitne institucije iz područja Bara.

Mnogi učesnici su se istakli zanimljivim, raznovrsnim, maštovitim i praktičnim programima pa uz već pomenute, pomenimo još neke:

 Ju Srednja Mješovita Škola "17. Septembar", Žabljak

JPU “Zagorka Ivanović”, Cetinje

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor

JU Narodna biblioteka Budve

JU OŠ Radomir Mitrović, Berane

Ju Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” Pljevlja

JU Centar za kulturu Kolašin

Gimnazija ,,30.septembar”, Rožaje

Privatna predškolska ustanova “Čarli Čaplin”, Podgorica

Univerzitet Crne Gore - Centralna univerzitetska biblioteka, Podgorica

JU Ratkovićeve večeri poezije, Bijelo Polje

Portal Analitika