Marketing

Uz mPAY se živi bezbrižnije

Plaćanje mobilnim telefonom, nova ponuda M:tela, zaživjela  na svim prodajnim mjestima
Uz mPAY se živi bezbrižnije
Pobjeda
PobjedaAutor
PobjedaIzvor

 Žuta markica na ulaznim vratima prodajnih objekata, restorana, pekara, kao i na vozilima taksi služba ne prestaje da uveseljava građane jer ona obilježava mjesta gdje oni svoje račune mogu platiti mobilnim telefonom. Mobilno plaćanje, takozvani mPAY, novi servis kompanije M:tel, obradovao je i stare i mlade. Čekanje kusura i traženja sitnine po džepovima, te stalnu bojazan da bi se mogao zaboraviti novčanik zamijenilo je pozivanje kratkog koda 1818 i prislanjanje telefona terminalu.

Novinarka Pobjede Milena Lazarević je od prvog dana korisnica M:tel mobilne mreže, a kako tvrdi, ta telekomunikaciona kompanija sa brojnim novitetima iz dana u dan raduje korisnike.

Ipak, Milena priznaje da ju je mPAY do sada najviše obradovao.  Prodavnica zdrave hrane Bonela u Kapital plazi je jedno od omiljenih Mileninih mjesta za relaksaciju i odmor nakon napornog i stresnog posla u redakciji i na terenu.

Ona ne krije oduševljenje činjenicom što su u Boneli uveli opciju mobilnog plaćanja.                           

- Moram da priznam da nijesam očekivala da je ova ponuda ovako funkcionalna i praktična.  Najviše me je obradovalo kada sam vidjela da je ta opcija dostupna u Boneli, imajući u vidu da sam svakog dana na pauzi ovdje, na kafi i doručku. Plaćanje putem telefona je zaista plaćanje budućnosti, jer je mnogo lakše kad izađem na pauzu, iz redakcije, samo sa telefonom, ne misleći o novčaniku i novcu - rekla je Milena.         

m-pay-2-2                                                                                   

Ona je istakla da je najviše iznenadila jednostavnost procedure.

- Kada je počelo da se govori o mPAY-u mislila sam da je procedura jako komplikovana, a činjenica je da je jednostavnije od plaćanja karticama – ocijenila je Milena.                                                                           

Jednostavna procedura nije obradovala samo goste Bonele, već i konobare.                                                                                    

- Raduje me što je konačno počeo da se koristi ovaj vid plaćanja i nema sumnje da će to da zaživi, naročito u ugostiteljskim objektima. Zadovoljan sam jer ne moram da brinem hoću li gostima imati da vratim tačan iznos  kusura - kazao je konobar Bonele.                                                               

U slučaju da je vrijednost računa veća od deset eura, korisnik mPAY usluge ukucava četvorocifreni PIN. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun nakon čega korisnik dobije obavještenje odnosno poruku koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.

 

 

Portal Analitika