Crna hronika

U Srbiju se ulazi kao i do sada

Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila. To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova reagujući na navode beogradskog ,,Blica” da se iz Srbije preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila, odnosno produženju registracije.
U Srbiju se ulazi kao i do sada
PobjedaIzvor

- Ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju - saopštili su iz policije.

Kako su saopštili, to znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenata– lične isprave (lične karte i pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde, odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije).

Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju.

- Ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena. Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim, ta lica nijesu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju, odnosno boravak na našoj teritoriji – zaključili su iz policije.

Portal Analitika