Preduzetništvo

Dobitnici Tehnomaks, Cerovo, Mesopromet i Zoran Vukčević

 Kompanijama Tehnomaks iz Podgorice, Cerovo iz Bara, Mesopromet iz Bijelog Polja i predsjedniku Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoranu Vukčeviću dodijeljene su nagrade Privredne komore za dostignuća u prošloj godini. Nagrade je uručio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
Dobitnici Tehnomaks, Cerovo, Mesopromet i Zoran Vukčević
Nova PobjedaIzvor

Tehnomaks dobio je nagradu za uspješno poslovanje, Cerovo za društvenu odgovornost, Mesopromet za inovativnost, a Vukčević za unapređenje menadžmenta. Predsjednik Odbora za dodjelu nagrada PKCG Željko Andrić naveo je da je Tehnomaks za 14 godina postao lider na tržištu Crne Gore u trgovini na veliko i malo bijelom i ugradnom tehnikom, malim kućnim aparatima, TV, te audio i video opremom, računarima, telefonima i drugim. Istakao je da je Cerovo jedan od lidera u trgovini na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom, pokazuje visok nivo brige za društvenu zajednicu. Lani su uložili 105 hiljada eura za poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, a projekte su podržali i partneri Cerova iz inostranstva.

Mesopromet je započeo 1990. godine sa dva zaposlena, a danas je to mesna industrija Franca koja upošljava 1.300  radnika. Lani su potvorili fabriku za proizvodnju bezdimnih suhomesnatih proizvoda sa jedinstvenom tehnologijom u regionu, koja je koštala sedam miliona eura, u prvoj fazi ima godišnji kapacitet od 1.300 tona gotovih proizvoda i zapošljava 70 novih radnika.

Andrić je kazao da je Zoran Vukčević učinio, kaže Andrić, da IRF uspostavi i razvija kvalitetne poslovne veze sa međunarodnim finansijskim institucijama i bankama, a da kredite domaćim privrednicima nudi pod uslovima kakve imaju kompanije u razvijenim evropskim zemljama. Vukčević je, zahvaljujući u ime nagrađenih, kazao su vlasnici nagrađenih preduzeća dokaz da za biznis nije potrebno smisliti revolucionarnu ideju koja će promijeniti svijet, već znati, biti hrabar i biti drugačiji. Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović ocijenio je da godišnje nagrade te asocijacije pobuđuju sve veće interesovanje privrede. 

Pobjeda

Portal Analitika