Crna hronika

Izigravao policajca i tražio od mladića da se skine

Suđenje Bojanu Markušu (27) koji se tereti da se lažno predstavljao kao policajac i tako kontrolisao građane, juče je odgođeno za 4. maj jer je tražio da sporazumno prizna krivicu. Advokat Damir Lekić koji zastupa Markuša kazao je juče da su Tužilaštvu predali sporazum o priznanju krivice. Prema navodima optužnog prijedloga, Markuš se tereti da je 10. januara oko 20.30 časova na Skalinama prišao  devetnaestogodišnjem E. Ć., pretresao ga i tražio da sa njim ode u Centar bezbjednosti Podgorica.
Izigravao policajca i tražio od mladića da se skine
PobjedaIzvor

- Markuš je nakon toga, kako se sumnja, pregledao E. Ć. i tražio da izvadi sve stvari iz džepova koje je imao. E. Ć.  je izvadio mobilni telefon, cigarete i pet eura – navodi se u optužnom prijedlogu. E. Ć. je tokom saslušanja u policiji tvrdio da mu je prišao muškarac koji se predstavio kao policajac i rekao da je neophodno da ga pretrese.

- Taj muškarac je kod sebe imao pištolj, značku i motorolu. Ja sam postupio po njegovom zahtjevu i spustili smo se niz stepenice. Tu me je on pretresao i rekao da izvadim sve iz džepova, što sam ja i učinio. Nakon toga je tražio da se skinem go, što sam ja odbio, zbog čega me je jednom ošamario rukom u predjelu lica. Izvadio je ,,motorolu“ i počeo da priča sa nekim. Nakon toga je otišao, a ja sam pozvao policiju i prijavio događaj – kazao je E. Ć. policiji. Protiv Markuša se u Osnovnom sudu vodi još jedan postupak za lažno predstavljanje.

On je u tom procesu tvrdio da se predstavljao kao policajac kako bi spriječio krivična djela, a nedavno je osuđen na četiri mjeseca zbog prijetnji maloljetniku.

Portal Analitika