Svijet

Napustićemo razgovore s Pjongjangom ako ne bude uspjeha

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će kampanja maksimalnog pritiska na Sjevernu Koreju biti nastavljena dok Pjongjang ne odustane od nuklearnog oružja.
Napustićemo razgovore s Pjongjangom ako ne bude uspjeha
N1Izvor

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s japanskim premijerom Šinzom Abeom na Floridi, Tramp je rekao: "Moramo okončati nuklearno oružje, idealno - u svim dijelovima svijeta".

Tramp je izrazio nadu da će planirani susret sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom na kojem će se razgovarati o denuklearizaciji biti uspješan, a u suprotnom će ga napustiti.

"Ako ne mislimo da će biti uspješno...nećemo to imati", rekao je Tramp, dodavši da će sastanak, ne bude li plodonosan napustiti, uz dužno poštovanje.

Američki predsjednik, koji je ugostio japanskog premijera i njegovu suprugu na imanju na Floridi, rekao je takođe da su u toku pregovori oko oslobađanja troje Amerikanaca koji se nalaze u sjevernokorejskom zatvoru.

Rusiji nove sankcije čim ih zasluži

Predsjednik SAD je rekao da će Rusiji uvesti nove sankcije "čim ih ona zasluži".

Govoreći na jučerašnjoj konferenciji s japanskim premijerom Šinzo Abeom, Tramp je izjavio da niko nema tvrđi stav prema Rusiji od njega, a kao jedan primer je naveo povećanje izdvajanja za vojsku.

Takođe, on je potvrdio američke udare na ruske plaćenike u Siriji.

Prema njegovim riječima, dobri odnosi sa zemljama poput Kine, Rusije i Japana su "dobra, a ne loša stvar".

Portal Analitika