Abiznis

Vodovod HN nije tražio vodu od Regionalnog vodovoda

Povodom velikog interesovanja građana Herceg Novog koji su se obraćali pitanjima zašto Herceg Novi nema vode, u cilju istinitog obraćanja javnosti, želimo da ukažemo da se niko od kolega iz lokalnog vodovodnog preduzeća u Herceg Novom nije obratio sa zahtjevom za preuzimanje količina vode iz regionalnog vodovodnog sistema s ciljem umanjenja problema koji su nastali usljed radova na rekonstrukciji dijela sistema iz kojeg se opština Herceg Novi snabdijeva vodom za piće, saopšteno je Portalu Analitika iz informativne službe JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.
Vodovod HN nije tražio vodu od Regionalnog vodovoda
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući veoma profesionalnoj saradnji između Vodovoda i kanalizacije Tivat i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, opštine Herceg Novi je tokom 2013, 2015, 2016 i 2017. godine izbjegla velike probleme, naročito tokom ljetnje turističke sezone, jer su na zahtjev vodovoda Herceg Novog iz regionalnog vodovodnog sistema isporučivane potrebne količine vode potrošačima na Hercegnovskoj rivijeri posredstvom vodovodnog sistema Opštine Tivat.

Iz Regionalnog vodovoda ističu da oni ne mogu mimo volje i zahtjeva lokalnog vodovoda isporučivati vodu bez obzira da li postoji potreba za vodom za piće ili ne, a tako je ovog puta i bilo, uprkos razgovorima koje je ovo preduzeće vodilo sa predstavnicima Vodovoda Herceg Novi tokom 2017. godine u vezi sličnih situacija.

Stoga, odgovornost zbog restrikcija i nestašice vode za piće u navedenom dijelu opštine Herceg Novi ne treba tražiti u Regionalnom vodovodu koji je spreman isporučiti dodatne količine vode čim to zatraži Vodovod Herceg Novi - kazali su iz informativne službe JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

Portal Analitika