Region

Grabar Kitarović: Šešelju postojanje Hrvatske najveća kazna

Lideru radikala, Vojislavu Šešlju, je postojanje nezavisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije najveća kazna, kazala je predsjednica Hrvatske Kolinda GrabarKitarović.

Grabar Kitarović: Šešelju postojanje Hrvatske najveća kazna
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Delegacija hrvatskog Sabora, na čelu sa predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, prekinula je danas posjetu Srbiji nakon incidenta u kojem je Šešelj vrijeđao delegaciju i gazio hrvatsku zastavu.

Grabar Kitarović je rekla da je gaženje hrvatske zastave "izraz nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini".

"Njemu i takvima najveća je kazna postojanje nezavisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije", navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednice, prenosi N1.

Grabar Kitarović je kazala da je odluka Jandrokovića da prekine posjetu Srbiji bio "jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja".

On je pozdravila reakciju najviših funkcionera Srbije i izrazila nadu da taj događaj neće pokvariti napredak u odnosima Srbije i Hrvatske, postignut u poslednjih nekoliko meseci.

Incident koji je izazvao Šešelj osudili su i brojni poslanici u Saboru Hrvatske.

Portal Analitika