Podgorica

Nadležni da reaguju povodom problema taksi prevoza

NVO “Unija taksi prevoznika Crne Gore” još jednom apeluje na nadležne institucije da preduzmu adekvatne mjere u cilju rješavanja nagomilanih problema u oblasti auto-taksi prevoza.
Nadležni da reaguju povodom problema taksi prevoza
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećaju da su predstavnici te organizacije 29. marta održali sastanak sa gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem, na kome je dogovoreno da će se o zahtjevima Unije rješavati u narednih 10 dana.

“Međutim, do danas nijesmo dobilli nikakav  odgovor iz kabineta gradonačelnika. Pored navedenog, neki od članova „Unije taksi prevoznika Crne Gore“ su nedavno  podnijeli  krivičnu prijavu  Osnovnom i Specijalnom državnom tužiocu protiv sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u Podgorici,  zbog zloupotrebe službenog položaja, a tiče se kriterijuma dodjele licenci I izvoda licenci”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se postavlja pitanje po kom osnovu se jednim taksi prevoznicima dodjeljuju licence i izvodi  licenci, a drugi ostaju uskraćeni za ta prava.

“Stoga smo i prinuđeni da se odlučujemo za ovakav vid djelovanja , kako bismo  omogućili jednake uslove rada za sve. S obzirom da je naše poslovanje otežano i da je nezadovoljstvo radom nadležnih organa u ovoj oblasti kulminiralo, donijeli  smo odluku da ćemo u narednom periodu preduzeti radikalnije mjere, jer je  to, očigledno  jedini način  da se nadležni javno izjasne  i konačno krenu rješavati ova pitanja”, zaključuju iz Unije.

Portal Analitika