Crna hronika

Ratko Drašković uhapšen, od 23. marta služi kaznu u ZIKS-u

Šampion u WBU verziji, bokser Ratko Drašković, uhapšen je 23. marta i sproveden u ZIKS na služenje tromjesečne zatvorske kazne, saopšteno je iz Demokratske narodne partije.
Ratko Drašković uhapšen, od 23. marta služi kaznu u ZIKS-u
Portal AnalitikaIzvor

„Titulu svjetskog šampiona u WBU verziji osvojio sam 10. marta ove godine u Hanoveru i afirmisao Crnu Goru u svjetskim okvirima. Pošto zbog mojih već poznatih društvenih i političkih stavova nekome u vrhu vlasti nije po volji što sam pronio slavu svoje zemlje u svijetu, uslijedio je i ružan revanš. Kao šampion svijeta iz male Crne Gore, sada se nalazim u zatvoru, u ZIKS-u u Spužu, a uhapšen sam 23. marta, po nalogu nekih ostrašćenih osoba iz vlasti, i sproveden u ZIKS, kao najveći kriminalac. Bolje rečeno, kao jedan od mnogih onih, koji su u dosluhu s režimom, a koje zakon redovno zaobilazi“, naveo je Drašković u pismu objavljenom na Fejsbuk stranici DNP-a.

Posebno je, kako dodaje, "kao sportista i građanin moje zemlje, osjeća pogođenim što sam uhapšen u svom lokalu, pred gostima i komšijama, pritom s jasnom namjerom da budem diskreditovan kod svojih najbližih, i svojih poštovalaca, koji me iskreno podržavaju tokom već nekolike decenije zaslužne sportske karijere".

„Prethodno sam osuđen na tri mjeseca društveno korisnog rada, na koji se nijesam prijavio, pa mi je kazna urgentno pretvorena u tri mjeseca zatvora“, naveo je Drašković.

Nije navedeno zbog čega je Drašković sproveden u ZIKS-u, ali se u Nikšiću spekuliše da ima veze sa, navodno, "neovlašćenom upotrebom električne energije".

 

 

Portal Analitika