Svijet

Motor eksplodirao u letu, jedna žrtva, ima povrijeđenih

Avion američke kompanije "Sautvest erlajns" na letu iz Njujorka za Dalas prinudno je sletio u Filadelfiji pošto mu je eksplodirao lijevi motora.
Motor eksplodirao u letu, jedna žrtva, ima povrijeđenih
Portal AnalitikaIzvor

U avionu Boing-737 nalazila su se 143 putnika i pet članova posade, saopštila je aviokompanija.

Američki savezni istražitelj nešto kasnije je saopštio da je prilikom incidenta jedna osoba poginula, a sedam povređeno.

Na helikopterskom snimku se vidi da je oštećen lijevi motor letilice i da je aerodromska pista, nakon slijetanja, prekrivena vatrogasnom penom, mada se ne vidi dim niti plamen.

13011173705ad64e248d047220503008-v4-big

Putnik Marti Martinez na Fejsbuku je objavio snimak na kojem nosi masku s kiseonikom i kaže: "Nešto nije u redu s našim avionom! Izgleda da se spuštamo! Hitno slijetanje! Let "Sautvesta" iz Njujorka za Dalas!".

Filadelfijski aerodrom saopštio je putem Tvitera da je avion na letu 1380 na relaciji Njujork-Dalas "bezbjedno sletio u Fladelfiji i putnici su odvedeni do terminala".

Avion kompanje kompanije Sautvestern na letu iz Njujorka za Dalas prinudno je sletio danas u Filadelfiji, a posada je prijavila oštećenje na jednom od motora, kao i  trupu i na najmanje jednom prozoru, saopštila je američka Savezna uprava za avijaciju (FAA).

Šef vatrogasaca u Filadelfiji rekao je da je jedna osoba odvedena u bolnicu u kritičnom stanju, a da je sedam osoba zbrinuto sa manjim povredama.14092979855ad64e2505957332751714-v4-big

Viđeni su putnici kako izlaze iz aviona na pistu aerodroma i oštećen lijevi motor.

Snimci iz helikoptera pokazuju da je oštećen lijevi motor aviona i da je pista pokrivena pjenom od vatrogasaca, mada nema znakova požara ili dima.

 

Portal Analitika