Crna hronika

Braća Pavlović tvrde da nemaju veze sa ubistvom Đorđa Borete

Braća Ilija i Boško Pavlović uz Budve danas su u podgoričkom Višem sudu prilikom ocjene dokaza ustvrdili da nijesu bili članovi kriminalne organizacije na čijem je čelu Vasilije Rafailović učestvovao u pripremi likvidacije Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u bečićkom lokalu ,,Trofej“ 7. decembra 2016. godine.
Braća Pavlović tvrde da nemaju veze sa ubistvom Đorđa Borete
B.R.
B.R.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Njihov branilac, advokat Ranko Radonjić kazao da su dokazi koje je specijalno tužulaštvo ponudilo iz optužnicu nezakoniti i da uglavnom potiču iz predmeta koji se vodi protiv grupe okrivljenih za ubistvo Đorđa Borete. Istakao je da Tužilaštvo nije ponudilo razloge koji povezuju braću Pavlović sa krivičnim djelom koje im se stavlja na teret.

Sa druge strane, specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da je ponuđenim dokazima utvrđena krivična odgovornost optuženih.

Ilija Pavlović je kazao da će kao pravni laik i bez pomoći advokata anulirati optužbe koje je Specijalno državno tužilaštvo iskonstruisalo protiv njega.

-Stidim se ove optužnice. Specijalno tužilaštvo je u pokušaju da izvrši pritisak na mene u optužnicu ubacilo i mog brata Boška i tako nam živote dovelo u opasnost. Ovu optužnicu smatram klevetom i kao laik dovešću je do anulacije – kazao je on.

Ilija Pavlović smatra da je njegovo drugovanje sa Vasilijem Rafailovićem još od školskih dana razlog zbog kojeg se našao na meti SDT-a.

Istakao je da je bio prijatelj sa Rafailovićem ali da u periodu kada je likvidiran Boreta nije govorio sa njim.

-Sa Vasilijem sam došao u sukob. Nijesmo govorili pa nijesam mogao biti član te grupe. Sa druge strane, imao sam izuzetno dobre odnose sa pokojnim Boretom – kazao je Ilija Pavlović .

On je ispričao da mu je pokojni drug Miroslav Ćetković nakon likvidacije Đorđa Borete kazao da je cijelom društvu život u opasnosti jee se Vasilije Rafailović sumnjiči za organizaciju ubistva.

-Kada je Ćetković ubijen mjesec kasnije, 4. januara 2017. godine pošao sam u budvansku policiju i rekao im da smatram da mi je život ugrožen. Oni su mi sugerisali da to prijavim  specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici. Nakon razgovora od pola sata uputili su me u kabinet do njihovog gdje sam zatekao tužioca Sašu Čađenovića. Međutim, on je krenuo da me ispituje o vezama sa Vasilijem, da li ga poznajem. Tada sam mu rekao i da vozim sportski motor a da Boško vozi vespu beverli na osnovu čega je on zaključio da je moj brat pratio Boretu – prepričao je optuženi  svoj razgovor sa tužiocem Čađenovićem.

Istakao je da mu je Čađenović tom prilikom i prijetio ukoliko ne bude pristao da sarađuje sa Tužilaštvom ili će se u suprotnom sledeći pout sresti na uviđaju.

U prilog njegovim tvrdnjma da nema veze sa ubistvom Borete ni članstvom u kriminalnoj organizaciji koja stoji iza ove likvidacije ,Ilija pavlović je naveo da je poslije saslušanja u svojstvu svjedoka više puta odlazio u inostranstvo.

-Da sam bio umješan, ne bih se vraćao u Crnu Goru. To zna i tužilac čađenović – kazao je Ilija Pavlović.

Njegov brat, Boško Pavlović je dodao da žali zbog tragedije u kojoj su stradali Boreta i Zečević.

Zbog ubistva Borete i slučajne žrtve Dragana zečevića u podgoričkom Višem sudu se vodi proces protiv srpskg državljanina Miljana Bulatovića iz Niša, državljanina Bosne i Hercegovine Vladimira Šmanje dok su Budvanin Vasilije Rafailović, Ratko Vušović i Ivan Cicmil u bjekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Prema navodima optužnice odbjegli Budvanin Vasilije Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Kao pripadnici ove kriminalne organizacije koji su pomogli izvršenje ovog zločina  označeni su Vušović, Cicmil  i Šmanja.

Vasilije Rafailović i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića.

Ukoliko optužnica protiv braće Pavlović bude potvrđena, Tuižilaštvo je najavilo da će zatražiti spajanje ovog predmeta sa predmetom protiv grupe kojoj se već sudi.

B.R.

 

Portal Analitika