Košarka

Bjelica ide u Španiju?

Kako prenose španski mediji, košarkaški klub Saragosa bi poslije dovođenja Dilana Enisa u ponedjeljak iz Crvene zvezde mogao da angažuje i krilnog centra kluba sa Malog Kalemegdana - Milka Bjelicu.
Bjelica ide u Španiju?
HeraldoIzvor

Crvena zvezda je raskinula ugovor sa Dilanom Enisom po završetku finalne serije ABA lige, u kojoj je beogradski tim poražen od podgoričke Budućnosti. Istog dana je Enis potpisao ugovor sa Saragosom, a sada bi tamo mogao da mu se pridruži i dosadašnji saigrač Milko Bjelica

Španski portal “Heraldo” je naveo da je Saragosa dovođenjem Enisa ojačala spoljnu liniju tima, dok bi Bjelica trebalo da pojača konkurenciju ispod koša. 

Španski mediji navode i da je Bjelica sa 33 godine već veteran Eurolige, ali i da poznaje ACB ligu, jer je igrao za Baskoniju od 2011. do 2013. godine. 

Što se Bjelicinog odlaska iz Zvezde tiče, postoje i špekulacije da se za njega interesuje i klub iz Turske, kao i Mornar iz Bara. 

Saragosa je 15. na tabeli Endesa lige sa osam pobjeda i 20 poraza i u posljednjih šest kola, a sa Bilbaom, Huventudom i Betisom boriće se za očuvanje prvoligaškog statusa. Iz lige ispadaju dva tima.

Portal Analitika