Društvo

Direktor ANB prima platu, penziju i povremeno varijabile

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Peruničić mjesečno prihoduje preko 3.000 eura, po osnovu plate, penzije i povremenih varijabila.
Direktor ANB prima platu, penziju i povremeno varijabile
Portal AnalitikaIzvor

Njegov imovinski karton za prošlu godinu pokazuje da mu je mjesečna plata u ANB-u oko 2.200, dok kao penzioner prihoduje još 891 euro.

Peruničiću je januarska plata lani iznosila 2.215 eura. U februaru i martu porasla je na 2.228 eura. U aprilu, maju i junu ponovo je iznosila 2.215 eura. U julu, avgustu, septembru i oktobru prvi čovjek tajne policije zaradio je po 2.082 eura. Njegova novembarska i decembarska plata iznosile su po 2.098 eura.

Direktor ANB-a je u avgustu prihodovao dodatnih 200 eura na ime varijabile, dok je po istom osnovu u decembru zaradio dodatnih 240 eura. Njegova supruga Jadranka takođe je penzioner. Njena mjesečna penzija iznosi 163 eura.

Za kćerku Mariju prijavio je da ima mjesečna primanja od jula prošle godine, a kao izvor prihodaje navedeno “privredno društvo. Njena plata u julu iznosila je 150 eura, a ostalih mjeseci po 300.

Peruničić posjeduje stan od 76 kvadrata u Podgorici, koji je stekao kupovinom. U glavnom gradu posjeduje pola stana, čija površina, kako se navodi, nije utvrđena, a tu nekretninu dobio je u nasledstvo. U Pljevljima ima polovinu livade neutvrđene površine, koju je takođe naslijedio.

dejan

Njegova supruga je vlasnik stana u Podgorici od 56+10 kvadrata, koji je kupila. Posjeduje i livadu od 21 ara i trećinu livade od 10 ari, koju je naslijedila. Njegova porodica je u prošloj godini obnovila vozni park s jednim automobilom, koji je proizveden upravo u toj godini.

Direktor ANB-a ima “golf 2, iz 1987. godine, koji je naslijeđen. Na ime njegove supruge registrovana je “seat ibica iz 1996. i “dačia daster iz 2016. Sin mu Mladen vozi takođe “seata ibicu, ali iz 2008, dok kćerka posjeduje vozilo marke “suzuki ignis , koje je proizvedeno u 2017. godini.

Peruničići nijesu prijavili da imaju ni ušteđevinu ni kreditna zaduženja.

Direktor ANB-a dao je saglasnost ASK da mu pristupi bankarskim računima.

 

Portal Analitika