Društvo

Radončić: Odgovorili smo na klevete i laži

Novinar, publicista i scenarista Šemsudin Šeki Radončić juče je u Osnovnom sudu dao iskaz o seriji tekstova koji su objavljivani u državnoj Pobjedi od juna 2011. do aprila 2012, zbog kojih su direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović i njena koleginica, urednica u „Monitoru“ Milena Perović-Korać podnijele tužbe protiv Pobjede, tadašnjeg glavnog urednika Srđana Kusovca i države zbog „uvreda i govora mržnje“.
 Radončić: Odgovorili smo na klevete i laži
PobjedaIzvor

Radončić je ispričao da se radi o dokumentarnom romanu „Miško Kesedžija i njegove bize“ i da je to djelo napisao sa autorom Markom Vešovićem

ODGOVOR

– To književno djelo nastalo je jer nedjeljnik „Monitor“ i koncern Vijesti nijesu htjeli da objavljuju demante, što ne čine ni danas, pa smo na ovaj način u državnoj Pobjedi odgovorili na diskvalifikacije, laži i klevete koje su iznijele Tadić-Mijović i Perović-Korać, ali i svi drugi novinari, osim stražara Hasa. Svi oni su učestvovali u linču koji i dan-danas traje – kazao je juče Radončić.

Tadić-Mijović i Perović-Korać reagovale su burno nakon što je Radončić iznio poređenja i, kako je rekao, stilske figure koje je Vešović koristio u svojim tekstovima, ali i dok je kao kolumnista radio u „Monitoru“ (gdje su i one radile), pa su zahtijevale izuzeće sudije Dragana Šćepovića uz obrazloženje da „svjedok nije sposoban da da iskaz već to čini advokat“.

 - Svjedok je nesposoban, pa mu Nikola Martinović (advokat Pobjede u stečaju) pomaže i čitavo vrijeme mu dopunjuje izjave. Ja ovo nikad do sada nijesam vidjela, na šta ovo liči - kazala je Tadić- Mijović.

Radončić joj je odgovorio da ona ne može da se suoči sa svojom prošlošću i da je nesposobna. Tada je reagovala i samostalna savjetnica zaštitnika imvinskopravnih interesa Aleksandra Filipović, koja je rekla da su tužilje zloupotrijebile slučaj i „da nema osnova da se sudija izuzme“. U raspravi koja je trajala duže od sat, zastupnik tužilja, advokat Aleksandar Đurišić, tvrdio je da je Pobjeda u stečaju objavljivala tekstove u kojima je bilo uvreda i kleveta na račun njegovih klijentkinja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika