Crna hronika

Lidiji Bulatović pritvor do 30 dana

Sudija za istrage podgoričkog Višeg suda, na predlog specijalnog tužioca, odredio je pritvor do 30 dana Lidiji Bulatović zbog sumnje da je povezana sa izvršiocima dvostrukog ubistva u Podgorici. Bulatovićeva se tereti za stvaranje kriminalne organizacije koja je likvidirala Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića.
Lidiji Bulatović pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima „Dana”, ona je uhapšena nakon što su inspektori kriminalističke policije kontrolisali listinge osumnjičenih. Bulatovićeva je, navodno, bila na vezi sa Markom Jovanovićem, kojeg je policija označila kao direktnog izvršioca zločina u Podgorici, a koji je u bjekstvu.Jovanović i Bulatovićeva su bliski prijatelji, a u krivičnoj prijavi nije opisana njena konkretna uloga u izvršenju ovog teškog krivičnog djela.
Podgoričanin Marko Jovanović osumnjičen je za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića i policija za njim intenzivno traga, a zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, uhapšena su i braća Janko i Predrag Vukadinović. I njima je ranije određen pritvor. Kao pomagači su osumnjičeni i Kristina Brnović i Dragoljub Ćetković, koji se odranije nalazi u zatvoru.
Jovanović je početkom februara privođen zbog veze sa barskom kriminalnom grupom povezanom sa „škaljarskim klanom”. Tada je nakon saslušanja pušten na slobodu.
Jovanović i Vukadinovići terete se za krivična djela teško ubistvo i kriminalno udruživanje. Na osnovu vještačenja dokaza sa lica mjesta, inspektori su došli do sumnje da su braća Vukadinović doveli Jovanovića do centra grada, gdje su ga na određenoj lokaciji čekali nakon izvršene likvidacije.
Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković potvrdio je na konferenciji za medije da je rasvijetljeno dvostruko ubistvo u centru Podgorice i da su krivične prijave podnesene protiv pet osoba.

Portal Analitika