Politika

Dačić: Ne vjerujem da su odnosi Crne Gore i Kosova iskreni

   Rezultati predsjedničkih izbora u Crnoj Gori neće dovesti do promjena u odnosima dvije države, ali je potrebno da se usresrede na rješavanju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, ocijenio je potpredsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić.

Dačić: Ne vjerujem da su odnosi Crne Gore i Kosova iskreni
Mina, AgencijeIzvor

On je kazao da odnosi dva naroda treba da budu što sadržajniji, prenosi Tanjug.

"Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavaju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima", saopštio je Dačić.

On je rekao da je zbog toga, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unapređenju odnosa.

Prema njegovim riječima, treba se usresrediti na praktično rješavanje otvorenih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla.

Upitan za izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, Dačić je odgovorio da se radi o nekim novim, nametnutim prijateljstvima.

"Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nijesu suprostavljeni, već su nam zajednički", zaključio je Dačić.

Portal Analitika