Društvo

Služba zaštite Glavnog grada intervenisala 50 puta u sedam dana

Služba zaštite Glavnog grada je u toku prethodne nedjelje imala 50 intervencija različitog tipa, od kojih je najzahtjevnije bilo spasavanje lica sa litice na obali ušća Zete u Moraču gdje je korišćena specijalna oprema za ovu vrstu spasavanja i vještine neophodne za bezbjedno izvođenje akcije. Specijalistički alpinistički tim Sluzbe zaštite sa kolegama i ekipom HMP na bezbjedan način izvukli su teško povrijeđeno lice i predali ga na dalji tretman medicinskim ekipama. Ekipe Službe intervenisale su na 23 lokacije po prijavama za požare, prijavljena je jedna poplava i izvršeno osam prevoza vode, uz 18 ostalih vrsta intervencija.
Služba zaštite Glavnog grada intervenisala 50 puta u sedam dana
Izvor

Osim pomenutih aktivnosti, u prethodnoj nedelji nastavljena je distribucija vode u selima GO Golubovci. Služba zastite preventivno je krčila i uklanjala biljni otpad iz park šume na Zlatici zajedno sa gradskim preduzećima Zelenilo i Čistoća, a naše ekipe su obezbjeđivale košarkaške i fudbalske utakmice odigrane u SC Morača i na gradskim stadionima.

U toku prethodne nedelje u Službi zaštite Glavnog grada nastavljene su aktivnosti prema planu za pripremu voznog parka za predstojeću požarnu sezonu. Jedno vozilo u potpunosti je reparirano i spremno za terenski rad, a radovi se nastavljaju na ostlim vozilima kojima raspolaže Služba zaštite.

Portal Analitika