Politika

Đukanović: Pobjeda u korist evropske budućnosti Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima. On je kazao da je osvojio 54 odsto glasova, te da je ostvario trijumf "u korist evropske budućnosti Crne Gore".
Đukanović: Pobjeda u korist evropske budućnosti Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Ovaj rezultat je potvrda čvrste riješenosti da Crna Gora nastavi evropskim putem, da nastavi putem koji će nas dovesti do punopravnog članstva u EU. Ono što sam tražio u kampanji – da dobijemo pravo da napravimo završni korak na putu ka evropskom sistemu vrijednosti – dobili smo, i uvjerene sam da nećemo iznevjeriti građane i da ćemo taj korak u napraviti u narednih pet godina napraviti“, poručio je on.

On se zahvalio građanima koji su ga podržali na izborima.

„Veoma cijenim taj entuzijazm, tu lojalnost i posvećenost građana koji pdodržavaju ovu politiku sve ovo vrijeme“, istakao je Đukanović, zahvalivši se infrastrukturi svoje partije i koalicionim partnerima, ali i svim građanima koji su učestvovali na izborima.

„Moćna mašina DPS-a je obavila dobar posao. S našim koalicionim partnerima smo poslali poruku svima da smo nepobjediva koalicija“, naglasio je novi predsjednik Crne Gore.

djukanovic2

On se obratio liderima opozicije riječima da je njegova pobjeda na predsjedničkim izborima toliko ubjedljiva i nadmoćna „da je ovo prava prilika da preispitate ono što su vaša vrlo istrajna politička stanovišta“.

„Ništa dobro se ne može napraviti prkoseći demokratskoj volji crnogorskih građana i sistematskom negiranju ostvarenja koja je Crna Gora ostvarila u protekle dvije dece“, naglasio je Đukanović.

On je poručio da će mu prioritet u narednom periodu biti ekonomski razvoj Crne Gore i prevazilaženje podjela.

Pobjeda na predsjedničkim izborima je, kazao je na kraju Đukanović, odskočna daska za ono što slijedi – lokalne izbore.

„Siguran sam da ćemo odogovornim radom stvoriti uslove da slavimo na lokalnim izborima 20. i 27. maja“, zaključio je Đukanović.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika