Društvo

Na Graničnom prelazu Debeli brijeg nije zabilježen porast ulazaka u Crnu Goru

Na graničnom prelazu Debeli brijeg danas i uoči predsjedničkih izbora nije zabilježen porast ulazaka u Crnu Goru u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Petar Radović iz Odjeljenja pogranične policije, navodeći da na prelazu nema većih zadržavanja.
Na Graničnom prelazu Debeli brijeg nije zabilježen porast ulazaka u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Radović je u izjavi za PR Centar kazao je da promet preko Debelog brijega, crnogorskog administrativnog punkta na granici sa Hrvatskom iznosi 14094 lica.

“To je za 33,31 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine. Promet vozila preko Debelog brijega iznosi 3.030 vozila, što je za 6,31 odsto manje nego istih dana 2017. godine”, naveo je Radović.

On je rekao da je u uporednom periodu prošle godine registrovano ukupno 17.236  lica i 3.234  vozila.

“Ovo je uobičajen dan, ne očekujemo neku posebnu gužvu, jer prelaz radi maksimalnim kapacitetom tako da nema većih zadržavanja'', naveo je Radović.

Prema podacima MUP-a, pravo glasa u Herceg Novom ima 25.254 birača, koji svoju volju mogu iskazati na nekom od 51 biračkog mjesta. Broj glasača se u odnosu na posljednje izbore uvećao za 239 birača. Pravo glasa u Herceg Novom na državnim parlamentarnim izborima u oktobru 2016.  imalo je 25.015 birača.

Na današnjim predsjedničkim izborima, sedmim od uvođenja višestranačja, učestvuje sedam kandidata, koji su na glasačkom listiću raspoređeni sljedećim redom: Marko Milačić, Mladen Bojanić, Hazbja Kalač, Vasilije Miličković, Dobrilo Dedeić, Draginja Vuksanović i Milo Đukanović.

 

Portal Analitika