Fudbal

Siti pobjedom protiv “pjevaca” na korak od titule

Iako se očekivala spektakularna i neizvjesna utakmicu, u derbiju 34. kola Premiershipa gledali smo samo jednu ekipi. Onu koja će u sljedećem kolu, ako pobijedi Svonsi, postati novi prvak Engleske.
Siti pobjedom protiv “pjevaca” na korak od titule
Portal AnalitikaIzvor

Mančester Siti je bez ikakvih problema večeras na Vembliju slavio protiv Totenhema 3:1 i došao na korak do titule . Moći će je proslaviti već sjutra ako Junajted kiksa protiv Vest Bromvič Albiona.

 

Sitijevi navijači pobjedu u derbiju mogli su slaviti već nakon 25 minuta. U 22. je Gabriel Hezus doveo goste u vođstvo, a tri minuta kasnije je Ljoris skrivio penal i Gundogan je pogodio za velikih 2:0.

 

Totenhema nije bilo nigdje i do gola je u 42. minutu  došao slučajno. Kejn je pokušao da proigra Eriksena, no Laport je u pokušaju da izbije loptu pogodio Danca u nogu i Totenhem je smanjio.

 

Međutim, u nastavku to nije ništa pomoglo Poketinovoj ekipi. Sparsi su se i dalje mučili, Eriksen i Ali nisu ništa uspjeli da odigraju prema Kejnu kojeg su gosti majstorski čuvali i bilo je samo pitanje vremena kad će Siti postići treći gol, a ne da li će Totenhem izjednačiti. Utakmicu je, nakon što je par minuta ranije promašio zicer, riješio Sterling u 72. minutu.

 

Portal Analitika