Politika

Rezultati u realnom vremenu na sajtu DIK-a

Građani i zainteresovana javnost moći će na adresi rezultati.dik.co.me u realnom vremenu da prate rezultate na predsjedničkim izborima, nakon što ih verifikuju opštinske izborne komisije (OIK), saopšteno je iz Državne izborne komisije.
Rezultati u realnom vremenu na sajtu DIK-a
Portal AnalitikaIzvor

Državna izborna komisija se na današnjoj sjednici upoznala sa sadržajem informacionog sistema za obradu izbornih rezultata koji će biti primijenjen na izborima za izbor predsjednika Crne Gore u nedjelju.

Iz DIK-a su kazali da će na taj način biti ispoštovana preporuka iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OSCE/ODIHR nakon parlamentarnih izbora 2016. godine da bi „u cilju unaprjeđenja transparentnosti i odgovornosti procesa, DIK mogla razmotriti mogućnost javnog tabeliranja rezultata, kao i detaljnije regulisanje procedura tabeliranja OIK-a“.

"U cilju efikasnije komunikacije opštinskih izbornih komisija sa Državnom izbornom komisijom, formirana je „Operativna soba“ koja će biti u funkciji tokom cijelog izbornog dana od pet sati do završetka sjednica svih OIK-a, u sklopu koje će biti formiran call centar", rekli su agenciji Mina iz DIK-a.

Stranica na kojoj će biti objavljeni rezultati, možete posjetiti putem linka.

Portal Analitika