Košarka

Partizan isplaćuje Gordića i Vujoševića

Partizan je postigao dogovor sa bivšim igračem Nemanjom Gordićem i nekadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem oko isplate zaostalih dugovanja, čime će biti skinuta blokada FIBA (Košarkaški arbitražni tribunal BAT), prema kojoj nije mogao da dovodi i registruje nove igrače iz inostranstva.
Partizan isplaćuje Gordića i Vujoševića
N1Izvor

Kako prenosi "Sportski žurnal", crno-bijeli su se sa Nemanjom Gordićem, koji je sada plejmejker Budućnost Volija, dogovorili o dinamici isplate dugovanja koja iznose oko 50.000 dolara. 

Takođe, trofejnom stručnjaku Dušku Vujoševiću, sada selektoru Bosne i Hercegovine biće isplaćen dio dugovanja od 116.000 eura, dok se konačno rješenje za "njegov slučaj" i dalje traži.  

Skidanje blokade FIBA bi značilo i da Partizan može da registruje novog igrača Amidu Brajma pred početak Superlige Srbije, što je najavljeno za petak. 

24-godišnji internacionalac iz Gane je od 2013. do 2017. studirao na Univerzitetu Konektikat, ali nije izabran na draftu prošlog ljeta.

Brajma je visok 208 santimetara, a tokom Ljetnje lige igrao je za Čikago Bulse. Bio je i u kampu San Antonija, a nakon što nije potpisao ugovor preselio se u razvojni tim slavne franšize iz Teksasa - Ostin Sparse, sa kojima je i osvojio titulu.

Portal Analitika