Politika

Baša: Đukanović jedina opcija, najviše doprinio razvoju Crne Gore

Lider Demokratske stranke Albanije Lulzim Baša izrazio je podršku kandidaturi Mila Đukanovića na Predsjedničkim izborima u Crnoj Gori koji će se odvijati u nedelju.
Baša: Đukanović jedina opcija, najviše doprinio razvoju Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje pojedinih medija, Baša je izrazio podršku predsjedniku Đukanoviću i njegovoj evroatlantskoj perspektivi.

"Predsjednički izbori u Crnoj Gori su važan dogadjaj kako za politički razvoj zemlje naših susjeda, tako i za regionalni razvoj prema njegovoj evroatlantskoj perspektivi. Dvije alternative su jasne, jedna u jačanju evroatlantskog puta Crne Gore, a druga koja poziva na suprotno. Cijenim kandidaturu i ličnost Mila Đukanovića kao dokazane alternative i podrške zapadnoj orijentaciji Crne Gore. Takođe Đukanović ima dobru evidenciju saradnje sa albanskim faktorom u Crnoj Gori. Albanci su zahvalni za podršku koju su dali kosovskom stanovništvu tokom rata na Kosovu'', kazao je Baša.

On je dodao da Đukanović ima suštinski doprinos jačanju razvoja pro-eropske linije, kao i ostvarivanje članstva Crne Gore u NATO.

'' Ovo očigledno čini Crnu Goru i Mila Đukanovića bliskim partnerom svih balkanskih faktora, da projektuju i rade na Balkanu evro-atlantskih vrijednosti. Iz tih razloga PD i ja u potpunosti podržavamo njegovu kandidaturu i izražavamo takodje uvijerenje da, kao predsjednik, Đukanović će biti pozitivan impuls albanskog faktora u Crnoj Gori koji će biti uvažen dio u funkcionalnim, političkim i drugim javnim događajima, siguran korak da ostvare svoje aspiracije za integraciju i demokratski prosperitet albanskog stanovništva u Crnoj Gori ", rekao je Baša.

Portal Analitika