Crna hronika

Ljiković ostaje iza brave

Nazim Ljiković (40) iz Bara koji je prije deset dana u ponovnom postupku osuđen na ukupno 16 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva trudne supruge Veljdete Ljiković i nedozvoljeno držanje oružja ostaće u pritvoru do pravosnažnosti ove odluke. 
Ljiković ostaje iza brave
PobjedaIzvor

Odluku o odbijanju žalbe na pritvor branioca optuženog Ljiković donijelo je vanraspravno vijeće Apelacionog suda kojim je predsjedavao sudija Mušika Dujović.

Sudije vanraspravnog vijeća Apelacionog suda posebno su cijenile činjenice da optuženi živi u dijelu Crne Gore, odnosno pojasu koji je veoma blizu granice sa Albanijom kao i da sa žiteljima ove susjedne zemlje ima razvijene društvene veze od kojih može očekivati i dobiti podršku u slučaju bjekstva.

Prvom presudom, Ljiković je u martu prošle godine osuđen na 15 godina i pet mjeseci robije ali je Apelacioni sud ukinuo tu odluku suda i predmet vratio na ponovno suđenje.

Proces je bio zatvoren za javnost radi zaštite morala kako porodice okrivljenog, njegovo troje maloljetne djece, tako i oštećene porodice.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21.35 časova na lokalnom putu u mjestu Ostros. U trenutku kada je pokojna Veljdeta uzela telefon da pozove brata, okrivljni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca, od kojih je sa pet pogodio suprugu. Pri tom, okrivljeni je bio svjestan da ubija nju i njen plod jer je žrtva bila u petom mjesecu trudnoće – navodi se u presudi. Očevidac ubistva bio je Valjdetin otac Namzija Gruda koji je te večeri pratio kćerku na dogovoreni susret sa Ljikovićem. Nakon pucnjave Ljiković je otišao kući i prijavio se policiji.

Foto: dan.co.me

Portal Analitika